1. Geleneksel Fidan dikimi festivaline Iğdır Valisi Davut Haner, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Ulus, Melekli Belediye Başkanı Ali Varol, Kurum müdürleri, Belde halkı, Öğrenciler katıldı.
1. Geleneksel Fidan dikimi festivalinin açılış konuşmasını Halfeli Beldesi Belediye Başkanı Reşat Başkara yaptı.
Başkara, “1. Geleneksel Fidan dikimi festivalimize teşrif eden Sayın Valime, Kurum Müdürlerine, Belde halkına çok teşekkür ediyorum.
Bu gün burada 1. Geleneksel Fidan dikimi festivalimizi kutlamaktayız, bu festival ilk oldu bundan böyle devamında bir çok festivallerle yine sizlerle birlikte olacağız. Halfeli beldemize ait olan 300 dönüm alan üzerinde kurulan Halfeli Kent Ormanı’ndaki fidan dikimi festivalimizde 15 bin fidanı toprakla buluşturacağız.
Görmüş olduğunuz bu büyük mera ama bir tek ot bile yok kayalık alandan farkı yoktu. Bizler kendi çabalarımız ve çalışmalarımızla gece gündüz demeden özenle çalışarak Halfeli kent ormanını oluşturduk. Kent ormanı her geçen gün büyüyerek örnek bir orman haline gelecektir.” dedi.
Başkara, “Halfeli belediyesi olarak Belde halkına eniyi hizmeti sunmaya devam edecektir. Çünkü biz hizmet için geldik yıkıp dökmeye değil birileri farklı amaçlar için çukur kazarken bizler fidan dikmek için çukur kazıyoruz. Bu güzel ülkemizde kardeşçe yaşamak varken birilerinin kirli oyunlarına alet olmayalım.
Ben bir Kürtüm, Kürt olduğumdan gurur duyuyorum. Bu ülkede yaşayan Kürdü, Lazı, Çerkezi, Azerisi,Türkü hepsi birdir birlik içinde yaşamaktadır ve yaşamaya da devam edecektir. Bizleri ayrıştırmaya, ötekileştirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.” şeklinde konuştu.
Festival Halkoyunları ekiplerinin oyunları, Çeşitli ikramlar ve fidan dikimiyle devam etti.
Vali Davut Haner ise “Taş ve topraktan oluşan arazinin yemyeşil bir alana dönüşmesi güzel birşey. Beldenin artık bir ormanı var. Bu güzelliğin kıymetini bilelim.” dedi.
Vali Haner, Öğrencilerle birlikte fidan dikerek hatıra fotoğrafı çektirdi.
15 Bin Fidan Toprakla Buluştu
Iğdır Halfeli Beldesi Belediye Başkanı Reşat Başkara tarafından 1. Geleneksel Fidan dikimi festivali düzenlendi.
Yayınlanma :
19.04.2016 00:00
Güncelleme :
29.07.2025 22:56


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: