• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
13:01
UEFA C Antrenörlük Kursu Iğdır’da Başladı
12:42
Iğdır’da “Aile Yılı” İçin Ortak Proje Görüşmeleri
12:40
Kayısı Hasadı Iğdır Ovası’nda Tüm Hızıyla Devam Ediyor!
12:10
Vali Ercan Turan’dan Iğdır’da Sıcak Halk Ziyaretleri!
08:43
Emek Mahallesi Spor Kompleksi’nin İlk Etabı Tamamlandı
08:20
IĞDIR’DA “EN İYİ KAYISI ÜRETİCİSİ” BELLİ OLDU
08:17
Iğdır’da İsrail’e Sert Tepki: “Bu Zulme Sessiz Kalınamaz”
08:17
Iğdır Üniversitesi, 2026 Yılı Yatırım Bütçesi İçin Ankara’da Temaslarda Bulundu
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. AÇLIK GREVİ VE HEYKEL
Genel Haber
Yayınlanma: 02 Şubat 2019 - 00:00

AÇLIK GREVİ VE HEYKEL

        Kamuoyuyla paylaşmamız gereken bilgiler olduğu, Türkiye ve Dünya basınında çok yer almadığı için özellikle iki konu üzerinde önemle durduğumuzu ve kamuoyunun dikkatini çekmeye çalıştığımızı bildiririm.

Genel Haber
02 Şubat 2019 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AÇLIK GREVİ VE HEYKEL

            Bunlardan birincisi: Ermenistan ismiyle adlandırılan ve devlet idaresinde Hay toplumunun egemen olduğu; 19. yy’ın sonu 20.yy’ın başlarında, büyük acılar ve dramlar sonucu insanların ya katledilerek ya da göçe zorlanarak Türk topraklarının işgal edilmesi sonucunda kurdurulmuş yüzölçümü küçük, ekonomik olarak dışa bağımlı ama maşası oldukları devletler tarafından desteklenen, yaklaşık yüzyıl önce Anadolu insanına katliamları ve 1992 yılının 25-26 Şubatında Azerbaycan’ın Hocalı ve Dağlık Karabağ bölgesinde yaptıkları vahşeti, uydurulmuş ve kanıtı olmayan asılsız iddialarla örtmeye çalışan Ermenistan.
            Ermenistan da siyasilere muhalif olduğu için hapse atılan ve 44 gün sonra açlıktan ölen Ermenistan Kartalları-Birleşik Ermeni Partisinin Genel Başkan yardımcısı ve Haynews.am haber sitesinin sorumlusu Mqer Yeqiazaryan. Oğlu Vazgen Yeqiazaryan Ermenistan başbakanı ve parlamentodaki siyasilere açık mektup yazarak onları babasının ölümünden sorumlu tuttuğunu, ‘'unutmayın, uygulayanlar şahsen size yok, sizin görevinize, koltuğunuza tabidirler!" dedi. Nedense dünyanın başka ülkelerinde özellikle siyasi suçlulara yapılan muameleyi eleştiren, fırtınalar koparan çok özgürlükçü ve çağdaş?! Avrupa  devletlerinin temsilcileri bu konuda sessiz kalmayı yeğlemiş, hamle zamanı geldiğinde piyon olarak kullandıkları Ermenistan’ı kınamak şöyle dursun bu olaya çok özgür?! Yazılı ve görsel medyalarında yer vermeyerek iki yüzlülüklerini bir defa daha göstermişlerdir.
             İkinci hadise; kuzey doğumuzda sınır komşumuz olan,  sürekli sınır ticareti yaptığımız ve yurttaşlarımızın büyük bir kısmının köklerinin dayandığı, aile büyüklerinin göç edip geldiği ve hala da   akrabalık bağı olan insanların vatandaşı olduğu Gürcistan.
              25.11.2018 tarihinde, eski Fransa vatandaşı ve Fransız Diplomat olan; Salome Zurabişvili iki yıl önce vatandaşlığa kabul edildikten sonra Gürcistan Devlet başkanı seçilmişti. Sayın Devlet Başkanı Hanımefendi yönetimindeki idarecilerin ilk icraatlerinden birisi: özellikle Azerbaycan halkının Bakü Azadlık meydanında, bağımsızlık yolunda baruta ve çeliğe göğsü ile karşı koyduğu, yüzlerce sivilin şehit olduğu 20 Ocak -yani Azerbaycanda her yıl anılan 20 Yanvar (Kara ocak)- tarihinde oldu. Sebebini anlamak zor olmasa gerek. Nüfus yoğunluğunu Türklerin oluşturduğu; Gürcistan’ın Ahılkelek kasabasının Bugaşen köyünde düzenlenen bir tören. Ahılkelek belediye başkanının, Gürcistan parlamentosundan iki milletvekilinin ve Ermenistan’ın Gürcistan büyükelçisinin bizzat katıldığı Mikhail avağyan denen katilin mini heykelinin açılması hadisesi. Mihail avağyan’ın özellikle Abhazya bölgesinde masum ve barışsever Gürcü ailelerini eziyet ederek topluca katletmesiyle ve 1992 Hocalı olaylarında Karabağ ve bölgesindeki Türk ailelerinin çoluk çocuk demeden işkence yapılarak acımasızca katledilmelerinde büyük pay sahibi olduğu bilinir. Yine Karabağ olaylarında Horadiz köprüsü üzerindeki çatışmalarda keskin nişancı tarafından öldürülmüş eli kanlı bir teröristtir.
            Sınırlarımız dışında cereyan eden, yaşananları ve diğer devletlerin olaylara ve yaşananlara tutumlarını sürekli takip ve analiz ediyoruz. Her iki hadise hakkında yeterince bilgi sahibiyiz. Devletler hukukuna göre diğer devletlerin içişlerine müdahil olmak gibi bir gaye içinde değiliz. Fakat Dağlık Karabağ ve Hocalı olaylarının yıldönümleri yaklaşırken, sorumluluğumuz ve misyonumuz gereği: olaylar ve yaşananlar hakkında vatandaşlarımızı bilgi sahibi yapmak Türkiyedeki ve Dünyadaki Azerbaycan diasporası olarak görevimizdir. 
Volkan AYDEMİR
TADEF GN BŞK VK

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Iğdır’da “Aile Yılı” İçin Ortak Proje Görüşmeleri
Iğdır’da “Aile Yılı” İçin Ortak Proje Görüşmeleri
Kayısı Hasadı Iğdır Ovası’nda Tüm Hızıyla Devam Ediyor!
Kayısı Hasadı Iğdır Ovası’nda Tüm Hızıyla Devam Ediyor!
Vali Ercan Turan’dan Iğdır’da Sıcak Halk Ziyaretleri!
Vali Ercan Turan’dan Iğdır’da Sıcak Halk Ziyaretleri!
IĞDIR’DA “EN İYİ KAYISI ÜRETİCİSİ” BELLİ OLDU
IĞDIR’DA “EN İYİ KAYISI ÜRETİCİSİ” BELLİ OLDU
Son Haberler
Kadına şiddet ve çocuk koruma konuları Salihli'de masaya yatırıldı
Kadına şiddet ve çocuk koruma konuları Salihli'de masaya yatırıldı
DİSİDER Başkanı Akbaş: "İran ile İsrail arasındaki ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz"
DİSİDER Başkanı Akbaş: "İran ile İsrail arasındaki ateşkesi...
Kapadokya'nın kalbinde basın zirvesi
Kapadokya'nın kalbinde basın zirvesi
SAMEK kursiyerlerinin eserleri OSM'de sanatseverlerle buluşacak
SAMEK kursiyerlerinin eserleri OSM'de sanatseverlerle buluşacak
Yenişehirde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor
Yenişehirde orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor
ÜNSALDAN GÜRCİSTANA TEPKİ
ÜNSALDAN GÜRCİSTANA TEPKİ

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.