AĞRI DAĞINA TIRMANIŞ BAŞLADI
30 Ağustos Zafer Haftası nedeniyle bu yıl on birincisi düzenlenen Uluslararası Ağrı Dağı Tırmanışı 35’i yabancı toplam 87 yerli yabancı dağcının katılımı ile başladı.
Yayınlanma :
30.08.2010 09:56
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


Dağcılar Ağrı dağının 2100 metresinde bulunan Korhan yaylasında kamp kurduktan sonra deneme mahiyetinde tırmanışa katılan yeni dağcılarla ve Iğdır valisi Amir Çiçek ile birlikte tırmanışı gerçekleştirdiler. Korhan yaylasında dağcıları ziyaret ederek onlarla deneme yürüyüşü yapan Iğdır Valisi Çiçek, iftar vakti dağcılara iftarlarını açmaları için baklava ve meyve suyu ikram etti. Korhan yaylasında yeni bir tesisin yapılacağını söyledi.150 metre yükseğe dağcılarla birlikte yürüyen vali Amir Çiçek, ”Iğdır 3 ülkeye sınır bir il bunun yanında da bu güzel Ağrı dağı var. Ağrı dağı çok güzel bir dağ bu havayı herkesin teneffüs etmesini isterim. 11 yabancı ülke ve 26 ilimizden gelen dağcılarla birlikte olmaktan mutluyum. Zirve yapacak dağcılarımızı kutluyorum.Dağcılık federasyonu başkanı Alaattin Karaca ve sponsorlara teşekkür ediyorum. Zirve zevkini herkes yaşasın istiyorum biz her zaman ev sahipliği yapmaya hazırız.” dedi.
Türkiye dağcılık federasyonu başkanı Alaattin Karaca’da, 2100 metrede bulunan Korhan yaylasındaki kamp yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada " Uluslar arası Zafer tırmanışı başladı. Tırmanış 26 Ağustos - 01 Eylül 2010 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Korhan yaylasında yürüyüş yaptık 150 metre yükseğe çıktık. Dağcılık federasyonu olarak sporumuzu daha iyiye çıkarmak için çalışıyoruz. 1997 yılında lisanslı dağcı sayımız 919 iken bugün 26400 ‘e, çıkmıştır. 35 ilde dağcılık sporu yapılırken bugün 79 ilde yapılıyor. 25 kulüp varken 800 kulübe çıktık. Bu sayıyı yeterli görmüyoruz. Amacımız dağcılık sporunda ülkemizi hak ettiği platforma taşımaktır. TDF olarak yıllardır bunun için uğraşıyoruz. Büyük yol kat ettik. Tırmanışa 35 yabancı dağcı katılıyor.. 30 Ağustos Zafer bayramının tarihimizde büyük önemi var 11. kez Ağrı dağına 30 Ağustos zafer bayramı için çıkıyoruz. Iğdır tarafından çıkıyoruz.
30 Ağustos günü zirvede olacağız, istiklal marşımızı söyleyecek Bayrağımızı ve Atatürk resmini açacağız. Bu büyük zaferi Ağrı Dağının zirvesinde kutlayacağız" dedi.
Tırmanışa katılan dağcılarda Iğdır tarafından tırmanmanın heyecanını yaşadıklarını, iftarlarını burada açmaktan mutlu olduklarını Iğdır valisinin gösterdiği yakın ilgiye teşekkür ettiklerini söylediler.
Gençlik spor il müdürü Mehmet Metin Özen’de yaptığı açıklamada yapılan bu tür uluslararası faaliyetlerin Iğdır ve Ağrı Dağının tanıtılmasında büyük önem taşıdığını kaydederek bu tür faaliyet ve etkinliklerin Iğdır ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını vurguladı.
TDF Iğdır il temsilcisi Coşkun Oluz ‘da “her yıl Iğdır’ da geleneksel olarak yapılan uluslar arası zafer tırmanışına katılımın daha da artması için gençlik spor il müdürlüğü ile birlikte bir takım çalışmalar başlatacağını ve dağcılığın yanı sıra yamaç paraşütüne de önem verileceğini söyledi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: