Bu rakam, Iğdır’da 190 konut satışı olarak yansırken, ilin komşu illere göre daha düşük bir satış grafiği sergilediği görüldü.
TÜİK verilerine göre, Ağustos ayında Iğdır’da 190 konut satışı gerçekleşirken, komşu illerden Ağrı’da 411, Kars’ta 432 ve Ardahan’da 49 konut satıldı. Ardahan, 49 konut satışı ile Türkiye’de en az konut satışı yapılan il olarak listede yer aldı. Ülke genelinde ise en çok konut satışı yapılan iller sırasıyla İstanbul, Ankara ve İzmir oldu.
Kredi Faizleri İkinci El Konut Satışlarını Canlandırdı
Uzun süredir durgun bir dönem yaşayan Iğdır konut piyasasında, bazı bankaların konut kredisi faiz oranlarında yaptığı indirimler, özellikle ikinci el konut satışlarını hareketlendirdi. Sıfır dairelerin yüksek fiyatları nedeniyle alım gücü düşen vatandaşlar, bütçelerine daha uygun kredi koşulları sunan bankaların kampanyalarıyla ikinci el evlere yöneldi. Bu durum, kiradan kurtulmak isteyenler için eski daireleri cazip bir seçenek haline getirdi.
Kiralar Cep Yakıyor: Yıl Sonunda Daha da Artması Bekleniyor
Konut fiyatları ve kiralardaki artış, Iğdır’daki vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Kentte ev kiraları 12 bin TL ile 25 bin TL arasında değişiyor. Yılbaşı itibarıyla bu oranın daha da yükselerek 30 bin TL’yi aşması bekleniyor. Artan kiralar ve yüksek konut fiyatları, barınma sorununu Iğdır’ın da gündemine taşıdı.
Yorumlar
Kalan Karakter: