Dr. Kum, yaptığı yazılı açıklamada, özellikle çocuklar, yaşlılar ve kalp-damar gibi kronik hastalıkları olanların ani sıcaklık artışlarından zarar görmemesi için bazı tedbirler alması gerektiğini belirtti.
Sıcak havalarda insan sağlığını tehdit eden en önemli sorun olan güneş çarpmasında insanların sıvı kaybının arttığını ve damarların genişlediğini kaydeden Dr.Kum, damar genişlemesi durumunda da tansiyon düşüklüğü yaşandığını ifade ederek şunları söyledi:"Güneş çarpması daha çok öğle saatlerinde dışarıda bulunan ve uzun süre güneşe maruz kalanlarda görülür. Güneş çarpması belirtilerinde bol terleme ve vücut ağrıları vardır, nabız hızlanmıştır. Susuzluk hissi ve bilinç bulanıklığı da diğer belirtiler arasında yer alır. Baş ağrısı, huzursuzluk ve bitkinlik vardır. Aşırı yorgunluk, hızlı nabız atımı ve beraberinde hızlı soluk alıp verme ve kas krampları birbirini takip eden olaylardır. Vücut hızla ısınır, yüze hızlı bir kan akımı olur ve yüz kıpkırmızı görünür. Düzensiz ateş ve yavaş yavaş bilinç kaybı hastalık tablosunun ağırlaşmaya başladığını gösterir. Zamanında müdahale edilmeyen sıcak çarpmalarında ölüme kadar varabilen sonuçlar doğabileceği unutulmamalıdır."
Dr. Kum, alınacak birkaç basit tedbirle güneşli günlerin sağlığı olumsuz etkilemesine ve tatsız sorunlar yaşanmasına engel olmanın mümkün olduğunu dile getirerek, "En önemli tedbirin 10.00 ile 16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması olduğu bilinmelidir.
Genel Haber
Yayınlanma: 18 Temmuz 2011 - 05:54
Aile Hekimi Dr Mehmet Kum'dan Sıcak Uyarısı
Aile hekimi Dr.Mehmet Kum hava sıcaklıklarında görülen artışların sıcak çarpmalarına ve birtakım sağlık sorunlarına neden olabileceğini bildirdi.
Genel Haber
18 Temmuz 2011 - 05:54
İlginizi Çekebilir