Bu gerçekten hareketle bütün toplumların çok boyutlu olarak kendi değerlendirmelerini yapmaları, önlemlerini almaları ve yaşlanma problemlerini sosyal hassasiyetlerle ele alarak projeler geliştirmeleri gerekmektedir.
Ülkemizde yaşlı nüfusumuz sürekli artmaktadır. 1990 yılında 60 yaş üzeri nüfusun, genel nüfusa oranı yüzde 7.14 iken, 1995 yılında bu oran 7.63’e çıkmıştır. Yapılan son Nüfus sayımlarında ise 65 yaş üzeri nüfus 2007 yılında yüzde 7.1,2008 yılında yüzde 6.8,2009 yılında ise yüzde 7 olarak belirtilmektedir.
Yukarıda bahsettiğimiz rakamlar, önümüzdeki yıllarda oranı giderek artacak olan yaşlı nüfusumuza ömürlerinin geri kalan kısmında yaşamlarını en iyi şekilde sürdürmelerini sağlayacak çalışmalar yapılmasını sosyal devlet olmanın bir gereği olarak karşımıza çıkarmaktadır.
Bizler toplumsal merkeze yaslandığını ifade ederek yola çıkmış, bütün siyasi uygulamasıyla her zaman milletimizin huzur ve refahını öncelemiş bir siyasi partinin mensuplarıyız.
Bizler küçüğüne sevgiyle, büyüğüne saygıyla yaklaşılması gerektiğini öğreten, bir kültürün, bir değerler silsilesinin mensubu iken bununla birlikte; büyüklerine, yaşlılarına yönelik yaklaşımların, tutumların, sadece saygı boyutunda kamasını da doğru bulmayan bir anlayışın mensuplarıyız.
Farkında olmalıyız ki çocuk olmadan genç, genç olmadan da yaşlı olunmaz. Yaşlısına sahip çıkmayan toplum ise yolunu bulamaz. Bu düşünceden hareketle yaşlımıza sahip çıkmak onların geçmişine yakışır şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak asli görevlerimizden olmalıdır.
Yaşlılığı kabullenmek hem erdem hem de olgunluk anlamına gelir. Ancak gençler yaşlanacaklarını, yaşlılar yaşlandıklarını kabul ettikleri ölçüde olgunlaşırlar. Yaşlılar toplumumuzda giderek artan nüfuslarıyla gündemin ilk sıralarında yer alıyorlar. Yaşlılarımıza yönelik kutlanan her gün ve hafta bizlere de biraz daha yaşlandığımızı hatırlatıyor. Dolayısıyla bu geçen süreçte olgunlaştığımızı, durulduğumuzu, kaybettiklerimizi ve kazandıklarımızı fark ediyoruz.
AK PARTİ olarak siyasi hayata başladığımız günden bu yana, yaşlılarımıza özel bir ilgi gösterdiğimizi sizlerin huzurunda bir kez daha vurgulamak isterim. Söz konusu yaklaşım, Parti programımıza da yansımış ve yaşlılarımız için de özel programlar oluşturularak onlara terkedilmiş ve kimsesiz oldukları duygusunun yaşatılmamasını sağlayacak bir sosyal devlet anlayışının kaçınılmaz olduğu vurgulanmıştır.
Partimizin Sosyal İşler Başkanlığına bağlı oluşturulan ve Türkiye genelinde AK PARTİ İl teşkilatlarında var olan Yaşlılar Koordinasyon merkezleri 60 yaş üzeri vatandaşlarımız adına çalışmalarını yürüterek Ülkemizde yaşlılığı sorun olmaktan çıkaracak projeler geliştirip çalışmalarına devam etmektedir.
AK PARTİ Yaşlılar Koordinasyon Merkezi olarak 6 yıldan bu yana yaşlılarımıza yönelik toplumsal sorun olacak konularda çözüm arayışı aranmasının yanı sıra, yaşlılarımıza bire bir ulaşarak sıkıntılarını gidermek, düzenlenen etkinliklerle keyifli vakit geçirmeleri ve sosyal hayata katılımlarını sağlamak ta görevlerimizdendir.
Bu duygu ve düşüncelerle Bütün yaşlılarımızın Yaşlılar haftasını kutluyor, Bir gün değil bir ömür boyu saygı ve sevgiyle anılmalarını diliyoruz….
Ömer ARMAĞAN Dilek SAĞBAN İbrahim KURTAY Siyasi ve Hukuki işler Başkanı İl Sosyal İşler Başkanı İl Yaşlılar Koordinasyonu Başkanı
İl Başkan Vekili