Akçay, “Son günlerde artan terör olaylarında İlimizde faaliyet gösteren nakliye firmalarının araçlarının yakılması, yolların kapalı olması ve komşu illerden de nakliyecilik ve meyve-sebze alım satımı yapan insanların ilimize korktuklarından dolayı gelmemeleri nedeniyle çiftçimizin ürünleri tarlada çürümekte ve çok büyük maddi zarar meydana gelmektedir.
İlimizin meyve ve sebzesinin erken yetişmesi ve çok kaliteli olması sebebiyle her zaman komşu illerden alıcı bulmaktadır. Her yıl ilimizden dışarıya binlerce ton meyve-sebze satılmakta, çiftçimizin az da olsa yüzü gülmekteydi. Ancak son olaylar nedeniyle zaten zor durumda olan çiftçimiz daha çok mağdur olmakta, büyük emek ve masraflar harcayarak elde ettiği ürününü satamamaktadır.
Bu durum hem çiftçimizin hem ilimizin hem de ülkemizin milli gelirine etki etmektedir. Ürününü satamayan çiftçimiz ne yapacağını şaşırmış, çoluk çocuğuyla perişan bir haldedir. Çiftçimiz neredeyse göç etme konumuna gelmiştir. Bu nedenle, 17.07.2004 tarih ve 5233 sayılı “ Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun” kapsamında, acil olarak bir komisyon kurulmalı ve çiftçimizin zararı karşılanarak mağduriyeti giderilmelidir.” şeklinde konuştu.
Genel Haber
Yayınlanma: 05 Ağustos 2015 - 05:39
Akçay Çifçinin Zararı Karşılanmalıdır
Iğdır Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay, “Terör olaylarından etkilenerek zarar gören çiftçinin zararı karşılanmalıdır.” dedi.
Genel Haber
05 Ağustos 2015 - 05:39
İlginizi Çekebilir