Karşılaşmanın 20. dakikasında VAR müdahalesiyle aleyhlerine verilen penaltının kulübü mağdur ettiğini belirten Alagöz Holding Iğdır FK, kararın açık ve bariz bir hakem hatası olduğunu savundu. Açıklamada, müsabaka hakemi İlker Yasin Avcı ve VAR hakemi İlker Coşkun’un yanı sıra Merkez Hakem Kurulu’na (MHK) şu sorular yöneltildi:
“VAR müdahaleleri, açık ve bariz skandal hatalar olursa devreye girmeyecek miydi?
Elle oynandığı gerekçesiyle verilen penaltı pozisyonunda, ayağı kayıp yere düşmemek için mücadele eden oyuncumuz ellerini kullanmadan nasıl kendini normal pozisyonuna getirecekti?”
Açıklamada ayrıca, topun kaleye değil taca yöneldiği, pozisyonun doğal olmadığı ve oyuncunun elini kaçıracak zamanının bulunmadığı da vurgulandı.
Kulüp, bu kararın sadece kendi takımlarını değil birçok kulübü ilgilendirdiğini belirterek, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve MHK’den net yanıt beklediklerini ifade etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: