Iğdır’da Zehra Ana Derneği, Iğdır merkez Bağlar mahallesinde Muharrem ayı etkinlikleri çerçevesinde Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilen 6 aylık bebeği “ Ali Asgar Günü” dolayısıyla anma programı düzenledi.
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda sıcak havaya rağmen yüzlerce kişi bir araya geldi. Programda hep bir ağızdan dualar edildi. Program Ehlibeyt Alimi Ali Rıza Bozan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Caferi Alimler Birliği ( Cabir) Iğdır Temsilcisi Behlül Salmanlı, Ali Asgar Günü anma programının dünyanın her yerinde yapıldığını belirterek, “Aziz müminler değerli Ehlibeyt aşıkları bugün muharrem ayının ilk cuması olması hasebiyle bugün Dünya Müslümanları arasında Kerbela’nın o küçük kahramanı kendisi küçük ama verdiği mesaj büyük olan o kahramanı Ali Asgar’ı anmak üzere burada toplanmış bulunmaktayız” İmam Hüseyin’in kıyam felsefesini vurgulayarak vasiyetnamesini anlatarak İmam Hüseyin İyliğe emretmek kökülükten sakındırmak Ceddim Resulullah’ ın Bozulan ümmetini Islah etmek üzere kıyam ediyorum fitne fesat çıkarmak için değil saltanat ve makam elde etmek için de değil dedi.
Ali Asgar Günü anma programına katılan Azerbaycanlı Meddah Seyyid Peyman Boradigahi, tarafından dualar ve mersiyeler okundu.
Merkezi İstanbul’da olan Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Iğdır temsilciliği Kuruluş amacı ve yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgilendirmeler yaptı.
Vali H. Engin Sarıibrahim, İl Emniyet Müdürü Dr. Oğuzhan Yonca ve vatandaşlar, Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Iğdır İl Temsilciliği tarafından düzenlenen “Ali Asgar Günü” programına katıldı. Haber: Ali Şıktaş



