Iğdır’ın tanınmış şair ve yazarlarının katıldığı programda genç sanatçılar da eşlik ettiler.
Programın açılış konuşmasını Iğdır Azerbaycan Evi Başkanı Ziya Zakir ACAR yaptı. Acar yaptığı konuşmada şunları kaydetti; Değerli Katılımcılar, Kıymetli Dostlar Bugün burada, Eylül’ün renklerini ve özlemin ezgilerini konuşmak için toplandık. Eylül, her yıl olduğu gibi, bize sonbaharın o büyüleyici atmosferini ve derin duyguları getiriyor. Aras Nehri’nin kenarından Revan’a doğru akan zamanla birlikte, Eylül’ün renkleri de hayatımıza dokunuyor. Ama bu renkler, yalnızca doğanın rengi değil; aynı zamanda bizleri birbirimize bağlayan, hatırlatan, duygulandıran bir bağ var.
Eylül, doğanın yavaşça sararmaya başladığı, ağaçların altın sarısı ve kırmızı tonlarına büründüğü bir zaman dilimidir. Aras Nehri'nin kenarında, Eylül'ün rüzgârı, yaprakları bir bir savururken, her bir yaprak gibi bizler de özlemlerle savruluyoruz. Aras’tan Revan’a olan mesafede, hem zamanın hem de mekânın izlerini görmek mümkün. Eylül, bu uzun mesafelerin birleştiği, hafızalarımızın derinliklerinden yükselen bir şarkı gibidir.
Özlem, zamanla birlikte büyür. Her geçen gün, sevdiklerimizden, hayatımızdan, geçmişimizden daha fazla bir şeyler kaybettiğimizi hissederiz. Eylül'ün renkleri gibi, bu özlem de yavaşça bize yaklaşır. Aras’ın akışında, Revan’a duyulan özlem, her damla suyla birbirine karışır. Ve bizler, zamanın, mesafelerin, duyguların yarattığı bu ezgilerle hayatımızı şekillendiririz.
Eylül’ün renkleri, aynı zamanda bizi geçmişle buluşturan bir köprü gibidir. Geçmişin özlemleri, geleceğe duyduğumuz umutlar ve bugünümüzün arayışı, bu renklerde birleşir. Aras Nehri'nin kıyısındaki her yaprak, Revan’a duyulan her özlem gibi, bizim içimizde biriktirdiğimiz duygulara dönüşür. Bir anı hatırlamak, bir sevdayı özlemek, bir dostu beklemek… Bunlar Eylül’ün renginde bize ulaşır.
Eylül, yalnızca bir mevsim değil; bir duygudur. Aras’tan Revan’a, bir nehrin kenarından bir kalbin derinliklerine kadar uzanan bir yolculuktur. Eylül’ün renkleri, bizlere sadece doğanın güzelliklerini değil, aynı zamanda özlemlerimizi, sevdiklerimizi ve geçmişi hatırlatır. Aras Nehri’ne bakan her göz, Revan’a bir özlem taşır, bu özlem de hepimizi birbirine daha yakın kılar.
Hep birlikte, Eylül’ün renklerine, özlemin ezgilerine kulak verelim ve geçmişin, bugünün ve geleceğin melodisini hep birlikte dinleyelim. Dedi.
Programda Serdar Ünsal, Abdullah Ene, Muzaffer Karadağ, Fetullah Acar, Nizamettin Uca, Allahverdi Akyüz, Ali Demirel, Sefer Aktaş Fatih Yaray birer şiir okudular.
Genç sanatçı grubu Muhammet Karadağ, Mert Melik Akkuş, Zehra İlhan ve Fuat Başaran çalarak söyledikleri türkü ve şarkılarıyla programa eşlik ettiler.
Yorumlar
Kalan Karakter: