• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
10:21
AK Parti Iğdır Teşkilatı Teşkilat Akademisi’nde Tam Kadro Yer Aldı
10:20
Iğdırlı Genç Piyanistler Uluslararası Yarışmada Büyük Başarı Elde Etti!
08:20
Haydar Aliyev, doğumunun 102. Yıldönümünde Kars’ta anıldı
01:39
Iğdır'da elektrik direkleri leylek yuvasına dönüştü: O yuvalar havadan görüntülendi
01:30
Alagöz Holding Iğdır FK İkinci Başkanı Fazıl Alagöz: “Daha Güçlü Geleceğiz”
01:30
Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı Nisan Ayında 29.939 Yolcuya Hizmet Verdi
01:30
Vali Ercan Turan ve Eşi Nilüfer Baykal Turan, Zehra Ana Derneği'nin Kermesine Katıldı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. Azeri babanın trejedik hikayesi Dördüncü mektup
Genel Haber
Yayınlanma: 08 Eylül 2009 - 09:51

Azeri babanın trejedik hikayesi Dördüncü mektup

    Sevgili oğlum uzun zaman sana mektup yazamadım, beni affetmeni istiyorum, bu benim seni unuttuğum anlamına gelmez, hasta filanda diyilim. Sebebini açıklayamazdım, çünki kendimden çok utanmıştım.

Genel Haber
08 Eylül 2009 - 09:51
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Azeri babanın trejedik hikayesi Dördüncü mektup
Öylesine utanmıştım ki, bir daha mektup yazmayacağıma söz vermiştim.
    Ama ne yapalım başka türlü irtibatımız, olmadığından, yeniden mektup yazmak zorundayım. Madem ki, yazıyorum, bari sebebini açıklayımda sende bil.    
     Sevgili oğlum, benim sana mektuplarımı yazdığım “Yeşil Iğdır” qazetesinde benim bir mektubumun hemen altında Azerbeycanın sayılı seçili oğullarından birinin büyük bir makalesi basılmıştır. Yazı tam tamına bir ilmi makaleydi. Yazıda sözde soykırım iddiasında olan ermeni toplumuna, yanlış yoldan yürüdüklerini hatırlatan, yazar, tarihi belgelere dayalı delillerle, geçmişi gün yüzüne çıkarır, ermenilerin bu konuda iddialarının esassız olduğunu isbatlayarak, onların sırtına ters bir sille vurup, tarihi sahteleştirip ve dünya halklarını yalnış yönlendirmekle onları suçlayırdı.
     Doğrusu bu makaleyi okuduktan sonra kendimden utanmıştım. Bir tarafta ailesinin geçimini sağlamak için, yaşlanmış haline rağmen, evinden bin kilometrelerle uzakta, zor şartlar altında çalışmak mecburiyyetinde olan, zamandan-devrandan hayatından şikayetçi, nasihatinin yalnız ve yalnız oğlu için geçerli olduğunun bilincinde olan, miskin bir Azeri baba, Öbür taraftaysa eline obasına, Vatanına toprağına bağlı, Vatan topraklarının müdafaası  namına savaşlara katılıp, Vatanının arazi bütünlüyünü başarıyla savunan, savaş bitdikten sonra, akıl, mantık, düşünce savaşına giren, qururlu kararlı bir komutanın mücadele prensipleri. Savaşda başarısını isbatlayan komutanın idoloji mübarezesine hayran olduğumu gizletemem. Onun kalemiyle daha güçlü-daha başarılı olacağına emindim.
     Sevgili oğlum, o kişinin hakkında duymuştum, ama kendisini hiç görmemiştim. Qazetede makalelerini okuduğum zaman, daha çok merak edir, yeni makalesinin ne zaman çıkacağını hasretle bekliyor, kendi mektuplarımı unuturdum. Bir defa tesadüfen matbaada görüştük, gazetedeki resimlerinden ben onu tanımıştım, o ise benim kim olduğumu bilmiyordu, (tabii ki, halende bilmiyor) ona makelelerini sordum, “biz bu tarihi yaşamıştık”. Yazmalıyız ki, bizden sonra gelenler, babalarının kim olduğunu bilsinler, dedi:
     Onun kararlı, onurlu, mağrur ve qururlu siması, bende hayata umut yaratmıştı. Düşünüyordum ki, iyiki, böyle insan lar hale vardır. Ne kadar farklı insanlar olsakda, ortaklaşa paylaşabilecek bir düşünceye sahipiz. Paylaşamadığımız ülkemize karşı, bende Vatan yanğısı onda Vatan sevgisi vardı. Vatanına, halkına, Devletine olan sevgisi, onu düşmanlarına karşı amansız olmaya sürüklemişti. Savaşta aff etmediyi gibi, ideoloji mübarezedede güzeşte gitmemekle kararlıydı.
     Sevgili oğlum, böyle kişiler halkı tarafından herzaman sevildiyi gibi, düşmanları tarafındanda her zaman izlenir takib edilir, gözden salınması aşağılanması için uygun zaman fırsat beklenilir. Maalesef böylelerinin düşmanlarıda çok olur. Doğada sırtlanların ve çakalların Aslanlardan fazla olduğu gibi. Hayvanların kralı sayılan Aslanın namına göre, Krallar ve Şahlar aslan avlayarak yenilmezlik unvanı kazanmak gibi (şamanizme göre avcı avladığı hayvanın ruhunu kazanmış olur) kötü bir örnek almışlardı. Ama şamanların bu felsefesi doğru olmuş olsaydı, “kartalların yavrularını yiyen çakallar kanatlı olmalıydılar”. Aslan avcısı avladığı erkek (hayvanların kralı) aslanla gurur duyar, iftihar eder. Onu nasıl avladığını, evlatlarına iftihar hissiyle anlatmaktan özel zevk alır, kaç defa anlatmış olursa olsun bir daha anlatmaktan bıkmaz usanmaz. Murdar sırtlanları avlamaksa şərəf işi sayılmazdı. Onun içindir ki, hiç kimse onları avlamaya merak göstermemiş, sırtlanlarda artıp çoğalarak büyük sürüler oluşturmuşlar. Aslanların olmadığı bölgelerde ormanlarda murdar sırtlanlar rahat rahat dolaşarak, karşılarına çıkan her kese saldırırlar. Bir Aslan nerede olursa olsun arada sırada kükreyerek kendisinin var olduğunu bildirir ki, bazen kendi gururu, haykırışı, kükremeside kendi başına bela olur. Sırtlan sürüsünü rahatsız eden yalnız ve yalnız kükreyen erkek aslanlardır. Sevmedikleri Aslanları bölgeden uzaklaştırmak için seferber olan yüzlerce sırtlan yalnız bir Aslanın etrafını sarar, kötü iyrenc sesleriyle aslanı bıktırmakla usandırmakla araziden uzaklaştırırlar. Yaralı ve ya zayıf düşen aslanlar sonunda sırtlanlara yem olurlar.
     Sevgili oğlum hakkında sohbet açtığım kahramanımda aynen bir Aslanın hayatını yaşıyor. Hayati gerçekleri anlatan, tarihi yazılarıyla, halkımızı kendi kendisini tanımaya, tarihini, toprağını, Vatanını korumaya sesleyen, sözde soykırım iddiasında olan ermeni toplumunun yanlış talepte bulunduğunu, asıl suçlunun, Azerbeycanın ezeli topraklarında kendisine devlet kuran ve şimdide Azerbaycanın kalan topraklarının %20-ni işgal eden ermenilerin kendisinin olduğunu tarihi belgelerle isbatlayır. Kahraman vatandaşımla tanıştık, kendimi ona makalelerini takip eden, sade bir okuyucu eski bir dalğıç gibi göstermeye çalıştım, bilmem onu inandıra bildimmi?
     Ben muatabımdan bir hayli yaşlı olduğumdan ona bazı konularda tavsiyede bulunurdum. Haklımıydım bilemiyorum?
     Makalelerinin çok güzel olduğunu, zamanın nabzına uygun geldiyini, bu türlü  makalelerin daha da çok olması gerektiyini, ama gazetede kendi fotoraflarını bastırıpta, kendisinin düşmanlara tanıtmağın tehlikeli ola bileceyini söylemiştim. Çünki çoklu sayda Türk diplomatlarının terora maruz kaldığını tarihten biliyoruz.
     Savaşta beni kurşun yağmurundan koruyan Allahıma şükürler olsun. O beni her zaman her yerde korur dedi:
     Vatanı milleti halkı için canından geçmeye hazır olanlar “Takdir ilahidendir” dediler. Iyi işler yapdıkları için her kesin onları sevdiklerini zann ediyorlar. Ama onun iyiliklerini her kes aynı karşılık vermez.
    Allah Kahramanlarılmız, ilim ve bilim adamlarımızı düşmanlarımızdan ve aynı zamanda kendi kötülüklerimizdende korusun! Onlar çok olurlarsa şu dünyada bizlerede yer bulunur.
     Canım oğlum benim zamanım geçmiş, hayatımda milletime devletime yararlı  olamadım. Sen gençsin ileride başarılı olupta, devletimize hayırlı evlat olmanı isterim. Her kişinin yaşadığı ömür bir tarihtir, bu tarihten örnek alsan iyi etmiş olursun.
     Allahtan umut kesilmez!   
    Ağlama yavrucum dönecek baban
    Rahm eder bize de bizi yaratan.
İhtiyar Zamanov
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Serbest piyasada döviz fiyatları
Serbest piyasada döviz fiyatları
Haydar Aliyev, doğumunun 102. Yıldönümünde Kars’ta anıldı
Haydar Aliyev, doğumunun 102. Yıldönümünde Kars’ta anıldı
Iğdır'da elektrik direkleri leylek yuvasına dönüştü: O yuvalar havadan görüntülendi
Iğdır'da elektrik direkleri leylek yuvasına dönüştü: O yuvalar havadan görüntülendi
Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı Nisan Ayında 29.939 Yolcuya Hizmet Verdi
Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı Nisan Ayında 29.939 Yolcuya Hizmet Verdi
Son Haberler
Japonyalı 'Türk Çayı Demleme Ustası' Rize'de çay demledi
Japonyalı 'Türk Çayı Demleme Ustası' Rize'de çay demledi
Denizli'de doğa yürüyüşüyle köylerden şehirlere yaşanan göçlere dikkat çekildi
Denizli'de doğa yürüyüşüyle köylerden şehirlere yaşanan göçlere...
Bursa'dan Avrupa'ya ticaret atağı
Bursa'dan Avrupa'ya ticaret atağı
Sinop'ta IUP ile 20 kişiye istihdam imkanı
Sinop'ta IUP ile 20 kişiye istihdam imkanı
Hisarcık'ta emekli işçiden "İnsanlık Ölmemiş" dedirten davranış: Bulduğu bir tomar parayı jandarmaya teslim etti
Hisarcık'ta emekli işçiden "İnsanlık Ölmemiş" dedirten...
VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI
VEFAT VE BAŞSAĞLIĞI

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.