BASIN AÇIKLAMASI
Genelkurmay Başkanının yapmış olduğu açıklamaya yönelik basın yayın organlarında yapılan eleştirel tartışmalara, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz tepki gösterdi.
Yayınlanma :
18.10.2008 08:16
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


Özgündüz, “Karşı cephede olanların birbirine yönelik eleştirileri düşmanın ekmeğine yağ sürüyor” dedi.
Özgündüz, “Bunu dediğim sınıflardan olanlar anlar. Tabii ki ben ilkeli ve namuslu olanlarından bahsediyorum. İlkeli ve namuslu bir öğretmen sınıfındaki öğrencilerin hepsini öz evladı gibi görür. Onlara karşı bir baba şefkati sorumluluğuyla yaklaşır. Namuslu bir İmam da öğle kendi cemaatinin ancak iyiliğini ister, Namuslu bir Konuktan elinin altındaki eratı öz evladı gibi görür, onlara karşı kendisini sorumlu hisseder, baba şefkatiyle yaklaşır onlara.
Ve üç beş gün içinde yirmiden fazla evladını kaybeden bir baba, bir de sözüm ona dostların yakan dilleri, ciğer paralayan sözlerinin akabinde ne eder? Sert üslup kullanamaz mı? Bana biraz da yumuşak geldi. Bakın ben net ve açık bir şey diyorum. Bu ordu zayıflarsa, zayıflatılırsa her şeyimiz elden gider. Ordu zayıf duruma düştükten sonra ne rejimi yürütecekseniz yürütün o her neyse bir vatan kalmaz ortada. Düşman buna çabalıyor, bu orduyu zayıflatmaya çabalıyor. Birileri de kalem elinde, kelam elinde, teröristin adeta reklamını yapıyor ve onun sözcülerine karşı hürmetkârdır ama benim ordumun komutanına gelince, ona haddini bildirmeye kalkışıyor… Hadi oradan…
Bu noktada bence doğru dürüst yasalar çıkartılıp bunlara da soğuk savaşta terör cephesinde yer alanlara gerekli ceza verilmelidir. Demokrasi ülkesi Amerika’da Irak’ta olup bitenleri basın olduğu gibi verebiliyor mu? Veremiyor bundan haberiniz var mıydı? Basın orada olup bitenleri aktarmıyor, aktaramıyor daha doğrusu aktaramaz.
Sıcak savaşın bir de soğuk boyutu var, asker orada canını ortaya koyuyor, sen de orada hiç değilse onun kanıyla oynama kardeşim diyor. Yayınlarını ona göre yapacaksın, düşmanın borazanlığını yapmayacaksın.
Sevindirici olan sevgili Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın da Genelkurmay Başkanımıza destek olmaları beni ziyadesiyle mutlu etti gözlerimi yaşarttı.
Devletin başının birbiriyle çekişmesinin zamanı değil, birbiriyle tam bir mutabakat içerisinde ülkeyi düşmanın oyunlarından kurtarmanın yolunu arayacak ve herkes işini güzel yapacak.
Benim ülkem bütün sorunlarını çözmeye potansiyel olarak gücü var millette devletinin arkasında aşamayacağımız engel yoktur.” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: