• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
10:04
Ali Güner’den Kaymakam Aydın’a Nezaket Ziyareti
01:30
ASİMDER’den Azerbaycan Kars Başkonsolosu Aliyev’e Ziyaret
01:30
Karakoyunlu’da Trafik Haftası Etkinliği: “Bir Kural Bir Ömür”
01:30
Vali Ercan Turan, Iğdır Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu
01:25
İstanbul’da Büyük Gün: Alagöz Holding Iğdır FK, Karagümrük Deplasmanında
01:23
Azerbaycan'ın Milli Lideri Haydar Aliyev'in doğumunun 102. yıldönümü
01:00
Iğdır’da “Orman Benim” kampanyası düzenlendi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. Biçerdöver Kontrolörleri Yetiştirme Kursu Başladı
Genel Haber
Yayınlanma: 06 Temmuz 2012 - 05:29

Biçerdöver Kontrolörleri Yetiştirme Kursu Başladı

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür’ü Hüseyin ERASLAN, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın “2012 Yılı Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı” gereği, İl Müdürlüğümüzce İlimizde hububat hasadında çalışacak olan biçerdöver operatörlerinin denetlenmesi ve çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi amacıyla Valilik Tebliği (2011/1) hazırlanarak ilçe, belediye, belde, köy ve ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilmiştir.” dedi.

Genel Haber
06 Temmuz 2012 - 05:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Biçerdöver Kontrolörleri Yetiştirme Kursu Başladı
Erarslan konuşmasında şunları söyledi: Çiftçilerimizin büyük emek, zaman ve masrafla üretmiş oldukları tarla bitkilerinin(buğday, arpa, mısır, çeltik, ayçiçeği) zamanında, en az tane ve sap kaybı ile tekniğine uygun olarak biçilmesini sağlamak ve bu sayede milli servet kaybını önlemek, biçerdöverlerle yapılan hasatta meydana gelen tane kayıpları ile tane hasarlarını en alt seviyede tutmak, İllerde biçerdöverlerin çalıştırılmaları, kullanımı, kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ile denetlenmesi amacıyla yapılan; “Biçerdöverle Ürün Hasadında Tarla Kontrolleri Çalışması” İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi kontrolörleri tarafından yapılacaktır. Bu amaçla İl Müdürlüğümüzde biçerdöver kontrolörleri için Bakanlık tarafından görevlendirilen uzmanlar tarafından 2-6/07/2012 tarihinde biçerdöver kontrolörleri yetiştirme kursu düzenlenmiş olup, kurs devam etmektedir.
Dünyamızda ve bilhassa Ülkemizde insan beslenmesinde en büyük temel gıdanın tahıl ve tahıl ürünleri olduğu herkesin malumudur. Ülkemizdeki toplam arazinin üçte ikisi tahıla ayrılı olduğu halde zaman zaman tahıl ithal ettiğimiz de acı bir gerçektir. Dünya üzerindeki ve Ülkemizdeki tahıl alanları artık sınırlıdır. Buna rağmen nüfus hızla artmakta ve açlıklar yer yer kendisini göstermektedir. Bugün çeşitli haberleşme araçlarından Orta Afrika Ülkesi olan Etiyopya, Nijerya ve daha birçok Ülke insanının açlıkla karşı karşıya olduğu, küçücük yavruların bir deri bir kemik kaldığı felaketi görülmektedir.
Ülkemizde her yıl ortalama 25 milyon ton Buğday ürünü biçerdöverler ile hasat edilmektedir. Ülkemizde ürün kaybının yalnızca % 1 azaltmakla 250 bin ton tahıl toprağa dökülmeyecek ve hasat esnasında kaybedilmeyecektir.
Biçerdöver kira ücretlerinin belirlenmesinde esas, karşılıklı anlaşma olacaktır. Ancak aşırı ücret taleplerini önlemek amacıyla “biçerdöver kira ücretleri yapılacak sözleşmede belirtilecektir”. Ekin sahipleri hasatta fazla tane kaybına neden olan operatörleri Belediye Başkanlığı ve Muhtarlık kanalıyla en yakın İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bildireceklerdir.
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’ nuna göre “biçerdöver sahipleri biçerdöverlerini Ziraat Odalarına tescil ettirmek, tescil belgesi ve plaka almak zorundadırlar.”
Bu nedenle; Biçerdöverlerin karayollarında hareketlerinde trafik polisleri, köy yollarında hareketlerinde ise Jandarma görevlileri tarafından gerekli kontroller yapılacak, “biçerdöverlerinin tescil işlemlerini yaptırmamış ve  Ziraat odasından tescil belgesi almamış”  biçerdöver sahiplerine, trafik polisleri ve Jandarma görevlileri tarafından yasal işlem yapılacaktır.
Ürün sahipleri veya temsilcileri hizmet vericiden kaynaklanan kayıplarının maddi değerlerini tespit ettirmek amacıya; en kısa sürede acilen dilekçe ile Valilik veya Kaymakamlık makamlarına başvurarak “zararlarının tespit edilmesini talep etmeleri” ve bu yolla İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görevli yetkili kontrolörlere-denetçilere ürünlerinde biçerdöverle hasat sırasında oluşan tane kayıp miktarını belirleyen “zarar tespit raporu” hazırlatacaklardır. Ürün sahipleri uğradıkları zararların tazmini için ilgili Mahkemelerinde “zarar tazmin talep davası” açabileceklerdir.
Bu nedenle ürünümüz bol kazancımız bereketli olsun.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Jandarma ekipleri düzensiz göçmenlere geçit veriyor
Jandarma ekipleri düzensiz göçmenlere geçit veriyor
Ali Güner’den Kaymakam Aydın’a Nezaket Ziyareti
Ali Güner’den Kaymakam Aydın’a Nezaket Ziyareti
ASİMDER’den Azerbaycan Kars Başkonsolosu Aliyev’e Ziyaret
ASİMDER’den Azerbaycan Kars Başkonsolosu Aliyev’e Ziyaret
Karakoyunlu’da Trafik Haftası Etkinliği: “Bir Kural Bir Ömür”
Karakoyunlu’da Trafik Haftası Etkinliği: “Bir Kural Bir Ömür”
Son Haberler
Van'da 'torbacı' operasyonu: 63 şahıs hakkında yasal işlem
Van'da 'torbacı' operasyonu: 63 şahıs hakkında yasal işlem
Van'da 'Sağlık için hareket et" yürüyüşü
Van'da 'Sağlık için hareket et" yürüyüşü
Kars'ta meralarda hayvan sesleri yükseliyor
Kars'ta meralarda hayvan sesleri yükseliyor
Sarıkamış'ta Şehit Anneleri unutulmadı
Sarıkamış'ta Şehit Anneleri unutulmadı
Hanak Kent Ormanında 'Orman Benim' etkinliği
Hanak Kent Ormanında 'Orman Benim' etkinliği
Jandarma Sahte Plakayla Türkiye'ye Giriş Yapan 2 Tırı Yakaladı
Jandarma Sahte Plakayla Türkiye'ye Giriş Yapan 2 Tırı Yakaladı

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.