• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
14:24
Iğdır’da Trafik Kazası: Bir Yaya Hayatını Kaybetti
13:35
Batı Azerbaycan’ın Hafızası Kars’ta Yankılandı!
12:58
Dağcılar  Küçük Ağrı Dağı‘nda “Üç Ülke Tek Zirve "de buluşuyor
11:10
Teknik Direktör Çağdaş Çavuş ile Yola Devam!
08:02
Prof. Dr. Ekrem Gürel Kimdir? 
01:57
Türk Sağlık-Sen Iğdır Şubesi Yetkili Sendika Oldu
01:49
Serdar Ünsal’dan Iğdır Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’e Teşekkür Plaketi
01:47
Tümgeneral Hurşit Ağırcan’dan Iğdır Valisi Ercan Turan’a Ziyaret
01:45
Büro Memur Sen Iğdır Şube Başkanı Ömer Çakmak’tan Gazetemize Ziyaret
01:38
Iğdır’da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı
01:36
Iğdır'da toplam nüfusun 18,5 ini genç nüfus oluştururken hane halkı büyüklüğü ise 3,75 Oldu
01:32
Iğdır’da  Trafiğe kayıtlı araç sayısı 36 bin 443 oldu.
01:05
Doğaseverlerden Orman İşletme Müdürüne plaket
01:03
Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Iğdırlı Prof. Dr. Ekrem Gürel Atandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. Biçerdöverle Ürün Hasadında 'Tarla Kontrolleri Çalışması' Yapıldı
Genel Haber
Yayınlanma: 17 Ağustos 2010 - 12:18

Biçerdöverle Ürün Hasadında 'Tarla Kontrolleri Çalışması' Yapıldı

     BİÇERDÖVER KONTROLLERİ VE ANIZ YAKILMASININ ÖNLENMESİ

Genel Haber
17 Ağustos 2010 - 12:18
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Biçerdöverle Ürün Hasadında 'Tarla Kontrolleri Çalışması' Yapıldı
     İl Tarım Müdürü Osman Çakır ”Çiftçilerimizin büyük emek, zaman ve masrafla üretmiş oldukları buğday ve arpa hasadının zamanında, en az dane ve sap kaybı ile tekniğine uygun olarak biçilmesini sağlamak ve bu sayede milli servet kaybını önlemek, biçerdöverlerle yapılan hasatta meydana gelen tane kayıpları ile tane hasarlarını en alt seviyede tutmak, İllerde biçerdöverlerin çalıştırılmaları, kullanımı, kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ile denetlenmesi amacıyla yapılan; “Biçerdöverle Ürün Hasadında Tarla Kontrolleri çalışması” Bakanlığımız Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünce yayınlanan “2010 Yılı Biçerdöverle Ürün Hasadında Kontrol Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Uygulama Talimatı”  çerçevesinde 2010 yılı hasat döneminde İl Tarım ve İlçe Tarım Müdürlüklerimizde hasat tekniği konusunda yetiştirilmiş ve Valiliğimizce yetkilendirilmiş teknik elemanlar tarafından biçerdöverle hasat sırasında tarla ve biçerdöver kontrolleri yapılmıştır.” dedi.
     Çakır, “Çiftçilerimizin büyük emek ve masrafla üretim ve diğer ürünlerin zamanında tekniğine uygun olan biçerdöverlerle hasat edilmeleri büyük önem arz etmektedir. Hasat sırasında meydana gelen dane ve sap kayıplarının asgari seviyeye indirilmesini sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak üzere Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünün talimatları üzerine geçmiş yıllarda olduğu gibi her hasat döneminde teknik elemanlar tarafından kontroller yapılmaktadır.
        Söz konusu kayıpların asgari düzeye indirilmesi için İl Müdürlüğümüz Çiftçi Eğitim ve Yayım Şubesine görevli teknik personellerinden  Zir.Müh. Ayşegül SALMAN ve Zir. Müh. Seher ALAKAN tarafından merkeze bağlı köylerde dane kayıpları ve anız yakılmaması konularında eğtim toplantıları ve tarla kontrolleri düzenli olarak yapılmıştır.
    Yanlış bir alışkanlıkla çiftçiler tarlada bitki saplarının ekonomik değer taşımadığı gerekçesiyle böcek ve diğer zararlıların yok edilmesi, çeşitli hastalıkların önlenmesi, toprak işlemede kolaylık sağlanması ve daha fazla verim alınacağı düşüncesiyle yaygın olarak anız ve kuru otları yakmaktadırlar. Halbuki anız toprak erozyonunu önlediği gibi toprak işleme sırasında anızın gömülmesiyle toprak, organik madde bakımından zenginleşmektedir. Anızın yakılması neticesinde ise toprağın üst ve verimli kısmı zarar görmekte ve mikrobiyolojik aktivitesini geriletmektedir. Bu itibarla anız yakılmasının önlenmesi amacıyla her yıl genelge gelmekte ve bu genelge doğrultusunda çalışma yapılmaktadır.
     Üreticilerimizin mağdur duruma düşmemeleri için anızla ilgili tedbirlere uymaları ve İl veya İlçe Tarım Müdürlüklerinden bilgi almaları gerekmektedir. Yangın ihbarları telefon No:177 orman yangını; 156 Jandarma imdat; 155 Polis İmdat ve 110 İtfaiyeye ücretsiz olarak yapılabilir. Çiftçilerimizin hem kendi, hem de ülke menfaatleri açısından anız yangınlarına gerekli hassasiyetleri göstermeleri büyük önem arz etmektedir.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Iğdır’da Trafik Kazası: Bir Yaya Hayatını Kaybetti
Iğdır’da Trafik Kazası: Bir Yaya Hayatını Kaybetti
Batı Azerbaycan’ın Hafızası Kars’ta Yankılandı!
Batı Azerbaycan’ın Hafızası Kars’ta Yankılandı!
Prof. Dr. Ekrem Gürel Kimdir? 
Prof. Dr. Ekrem Gürel Kimdir? 
Türk Sağlık-Sen Iğdır Şubesi Yetkili Sendika Oldu
Türk Sağlık-Sen Iğdır Şubesi Yetkili Sendika Oldu
Son Haberler
Van'da "Gençlik Spor Festivalleri" başladı
Van'da "Gençlik Spor Festivalleri" başladı
Kars'ta 17 yıl hapis cezası bulunan 1 kişi yakalandı
Kars'ta 17 yıl hapis cezası bulunan 1 kişi yakalandı
Kars'ta sarıçiçekler görenleri büyülüyor
Kars'ta sarıçiçekler görenleri büyülüyor
Akyakalı öğrenciler Akıl ve Zeka Oyunları'nda dereceye girdi
Akyakalı öğrenciler Akıl ve Zeka Oyunları'nda dereceye girdi
Vali Çiçek, Halk gününde vatandaşların sorunlarını dinliyor
Vali Çiçek, Halk gününde vatandaşların sorunlarını dinliyor
ÖSS YERLEŞTİRME SONUÇLARINDA İLK SIRAYI YİNE SINAV ALDI
ÖSS YERLEŞTİRME SONUÇLARINDA İLK SIRAYI YİNE SINAV ALDI

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.