• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
14:43
Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’den DYK Kurslarına Ziyaret
14:27
Iğdır Azerbaycan Evi'nde Haydar Aliyev'in 102. Doğum Yılı Anıldı
10:04
Ali Güner’den Kaymakam Aydın’a Nezaket Ziyareti
01:30
ASİMDER’den Azerbaycan Kars Başkonsolosu Aliyev’e Ziyaret
01:30
Karakoyunlu’da Trafik Haftası Etkinliği: “Bir Kural Bir Ömür”
01:30
Vali Ercan Turan, Iğdır Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu
01:25
İstanbul’da Büyük Gün: Alagöz Holding Iğdır FK, Karagümrük Deplasmanında
01:23
Azerbaycan'ın Milli Lideri Haydar Aliyev'in doğumunun 102. yıldönümü
01:00
Iğdır’da “Orman Benim” kampanyası düzenlendi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bu Savaşı Ermeniler Başlattı Azerbaycan Ordusu Bitirecektir
Gündem
Yayınlanma: 27 Eylül 2020 - 00:00

Bu Savaşı Ermeniler Başlattı Azerbaycan Ordusu Bitirecektir

Bu sabah Azerbaycan’ın askeri ve sivil hedeflerine saldıran Ermeniler bardağı taşırdılar.

Gündem
27 Eylül 2020 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bu Savaşı Ermeniler Başlattı Azerbaycan Ordusu Bitirecektir
Haber: Cabbar Şıktaş

Ateşkes anlaşmasını yüzlerce kere ihlal eden Ermeniler, sınır tanımaz saldırganlıklarını bu sabah 06 sıralarında da ihlal ederek Azerbaycan’ın sınır hattında bulunan Azerbaycan askeri noktalarına ve sivil yerleşim alanlarına saldırarak sivillerin yaşamını yitirmesine sebep oldular.

Azerbaycan Ordusu, Ermenilerin saldırısına anında karşılık vererek işgal altındaki 7 köyü  geri aldı ve şiddetli çatışmalar şu anda da devam etmektedir.

Azerbaycan’dan alınan bilgilere göre Azerbaycan ordusu saldırgan Ermenilerin başlattığı savaşa anında karşılık vererek geri püskürtmüş, 7 köyü geri almış ve birçok askeri araç ve mühimmatı da imha etmiştir.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Milli Güvenlik Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada: “Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Biz öz topraklarımızı savunuyoruz. Ve işgal altında ki öz topraklarımızı geri alacağız. Ordumuz ne talep etse yerine getireceğiz. Yaşasın Azerbaycan ordusu, yaşasın Azerbaycan  halkı.” Dedi.

Azerbaycan’a saldıran Ermenilere verilen yanıt dünya kamuoyunda geniş yer bulmaya başladı. Ancak Ermeni diasporası ve Ermeni sevici ülke ve basın organları Azerbaycan’ın  Karabağı işgal etmek için saldırdı algısı yaratmaya çalıştığını vurgulayan Aliyev: “Dünya kamuoyu bilsin ki biz öz topraklarımızı müdafaa ediyoruz. Yaratılmak istenen algı tamamen taraflıdır. Ateşkes anlaşmasını defalarca ihlal eden Ermenistan işgal ettiği Türk yurdu Karabağ topraklarından çekilmediği sürece geri adım atılmayacaktır.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aliyev’i telefonla aradı ve başsağlığı diledi. Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanında olduğunu bir kez daha belirtti. Dışişleri bakanı ile birlikte Türkiye’den birçok destek açıklaması da yapıldı.

Artık savaş başladı diyebiliriz. Bu savaş tarih boyunca Türk düşmanlığı yapan Ermenilerin sınır tanımaz azgınlığı sebebiyle yeniden başladı.

30 yıl önce de aynı duygu ve düşünce ile bir sabah ansızın Karabağ’a saldırıya geçen Ermeniler silahsız, savunmasız yaşlı, kadın, çocuk demeden binlerce Azerbaycan Türk’ünü vahşice katletmişlerdi.

Bu sabah ta aynı şekilde saldırıyı geçtiler. Ama unuttukları şudur ki Azerbaycan 30 yıl önceki Azerbaycan değildir. Saldırgan Ermenilere misliyle karşılık verilmiş, şimdilik 7 köy geri alınmıştır. Karabağ’ın tamamı özgürlüğüne kavuşuncaya kadar da bu savaş devam ettirilecektir.

Azerbaycan’ın cesur Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan Ordusu ve gayretli Azerbaycan halkı tek vücut olarak bu savaştan galip çıkacaklardır. 

Dünya Azerbaycanlıları sosyal medyalarından ve basın aracılığı ile Ermenilerin saldırganlığını, Ermenilerin ateşkesi yüzlerce kere ihlal ettiğini ve artık bardağı taşırdığını haykırmalı, Ermeni Diasporasının yaratmak istediği algıyı bertaraf etmelidirler.

30 yıl önce Ermeniler tarafından işgal edilen Karabağ’ı diplomatik yollarla geri vermek istemeyen Ermenilerin, diplomasi yerine saldırganlığı tercih ettiği ve bu son saldırının bardağı taşırdığı dünya kamuoyuna ilan edilmelidir.

Yaşasın Türkiye Azerbaycan gardaşlığı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Iğdır Azerbaycan Evi'nde Haydar Aliyev'in 102. Doğum Yılı Anıldı
Iğdır Azerbaycan Evi'nde Haydar Aliyev'in 102. Doğum Yılı Anıldı
Iğdır’da “Orman Benim” kampanyası düzenlendi
Iğdır’da “Orman Benim” kampanyası düzenlendi
Iğdır'da sınır güvenliği toplantısı
Iğdır'da sınır güvenliği toplantısı
Kurt, kurbanlık kuzuları telef etti
Kurt, kurbanlık kuzuları telef etti
Son Haberler
Kaymakam olmak isteyen Umut'un hayali gerçek oldu
Kaymakam olmak isteyen Umut'un hayali gerçek oldu
Yüksekova'da sağlık taraması için köy köy geziyorlar
Yüksekova'da sağlık taraması için köy köy geziyorlar
Samsun'da Engelliler Haftası renkli etkinliklerle kutlandı
Samsun'da Engelliler Haftası renkli etkinliklerle kutlandı
Anneler Günü'nde duygu dolu buluşma
Anneler Günü'nde duygu dolu buluşma
Tanfer'den Anneler Günü mesajı
Tanfer'den Anneler Günü mesajı
SERKA Yönetimi Iğdırda toplandı
SERKA Yönetimi Iğdırda toplandı

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.