• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
12:08
Erdoğan'ın 'Bayrak' Çağrısı Sonrası Iğdır, Ay Yıldızla Donatıldı
11:15
Terör Bitti, Ağrı Dağı Doğaseverlerin Gözdesi Oldu
09:53
Iğdır Belediyesi Özgür, Turan ve Aktaş’ta Çalışıyor
09:51
5. Ulusal Kayısı Cup Tenis Turnuvası Sona Erdi
09:49
Tuzluca Kaymakamı Yılmaz’dan Veda Programına Katılım
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. Bugün 1 Mayıs
Genel Haber
Yayınlanma: 01 Mayıs 2024 - 00:00

Bugün 1 Mayıs

Iğdır Belediye-İş Sendikası Başkanı Himmet Bozan,  1 Mayıs emeğin,  alın terinin, barışın, demokrasinin ve güvenli bir gelecek için dayanışmanın,  yardımlaşmanın günüdür. Bu gün o gündür.”dedi.

Genel Haber
01 Mayıs 2024 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Bugün 1 Mayıs
 
Belediye meydanında basın açıklaması gerçekleştiren Iğdır Belediye-İş Sendikası Başkanı Himmet Bozan şunları kaydetti; 
Değerli Arkadaşlar…
Emeğimizin üstünden büyük zenginlikler kazananlar, bizlere yoksulluğu, sefaleti, borçları ve geleceksizliği dayatıyorlar. Sermayenin vergileri bir gecede sıfırlanırken, yüksek vergi kesintileri nedeniyle emekçiler, Ocak ayında aldıkları ücretleri Mayıs ayında alamıyor. 
Bu da yetmez gibi ÖTV ve KDV gibi zengine de fakire de aynı oranda uygulanan adaletsiz dolaylı vergiler nedeniyle daha da yoksullaşıyor. Emekçi halkımız, emekliler  hayat pahalılığından en temel ihtiyaçlarını bile karşılayamıyor. 
Yaşanan hızlı yoksullaşmanın, hayat pahalılığının sebebinin, iktidarın sermaye yanlısı emek karşıtı özelleştirmeci, neoliberal politikaları olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu politikalarda ısrarın, emekçi halkımız için; daha fazla yoksulluk, daha fazla işsizlik, düşük ücretle güvencesiz çalışma olduğunu biliyoruz.
Bizi açlığa, yoksulluğa ve sefalete mahkûm eden politikaları uygulayanlar, utanmadan, sıkılmadan enflasyonun sebebinin ücret artışları olduğunu iddia edebiliyorlar.
İktidar, sefalet koşullarında, açlık sınırı altında yaşayan milyonlarca emekliye, dalga geçer gibi, indirimli uçak bileti, indirimli tatil vaadinde bulunuyor. 
Siz önce emekliye yıllarca ödediği pirimin karşılığı olan insan gibi yaşayacağı maaşı, ücretsiz sağlık  hizmetini verin, indiriminiz  sizin olsun.
Değerli Arkadaşlar
İktidar, bu gerçekler ortadayken acımasız bir kemer sıkma programını devreye sokacağını, “güvenceli esnek çalışma” yalanlarıyla güvencesiz çalışma biçimlerini yaygınlaştıracağını ve işverenlerin siparişiyle gündeme gelen “Tamamlayıcı Emeklilik Sistemiyle kıdem tazminatına dahi el uzatacağını ilan ediyor. 
Emekçi halkımız için artık bıçak kemiğe dayandı… 
Sakın ha …
 Kıdem tazminatına dokunmayın… 
Sakın ha…
Emekçileri geleceksizleştiren güvencesiz çalışma biçimlerini dayatıp sabrımızı zorlamayın… 
Uyarmadı demeyin. Türk-İş Genel Kurul kararları açık… Emekçilerin buna cevabı Genel Grevdir.
Kıdem tazminatına dokunanı yakar… Bunu bilin ona göre adım atın.
Eğer ülkenin yararına bir şeyler yapmak istiyorsanız. Siz önce, şatafata, israfa saltanata son verin, ardından da emekçilere önerdiğiniz kemer sıkma programını karlarına kar katan rantiyeye, sermayeye uygulayın.
Değerli Arkadaşlar,
Ülkemizin, çocuklarımızın geleceği ve haklarımız için laik, demokratik Cumhuriyet’e sahip çıkıyoruz.
Bu ülkenin gerçek sahipleri bizleriz... Çünkü bizler bu ülkenin; işçileri, esnafı, işsizleri, çiftçileri, kamu emekçileriyiz... 
Bizler, çocuklarımıza hukukun evrensel kurallara göre uygulandığı, insanların sömürülmediği, aç yatmadığı, özgür ve laik, demokratik bir ülke güzel bir gelecek bırakmak istiyoruz.
Bizler, insanların açlıktan ölmediği; çocukların savaşlar sonucunda anasız-babasız kalmadığı bir dünya için; 
Esnek, güvencesiz çalıştırmaya "HAYIR" derken, kadrolu güvenceli çalışma için mücadele ediyoruz.
Kıdem tazminatımızın yok edilmesine "HAYIR" derken, tüm emekçilerin kıdem hakkından yararlanması için mücadele ediyoruz.
Değerli Arkadaşlar
Yerel Seçimler, ülkemiz siyasi tarihini doğrudan etkileyebilecek çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Halkımız, rantçı belediyeciliğe karşı sosyal politikalara önem veren halkçı belediyeciliği ve kamucu siyaseti tercih ettiğini ortaya koymuştur.
Seçilen belediye başkanlarımız, emeğin hakkını veren, alın teriyle çalışan emekçinin ekmeğiyle oynamayan, çalışanların sendikal tercihlerine saygı gösterip yandaş sendikacılık anlayışını reddeden, hukuka saygılı, katılımcılığa ve paylaşıma açık, şeffaf, vatandaşların çıkarlarını ön planda tutan bir anlayışta olmalıdır.
Buradan emekçiler adına tüm işverenlere sesleniyorum. 
Emekçilerin anayasal ve demokratik haklarına saygı gösterin. 
Alın teriyle evine ekmek götüren emekçiyi, baskı ve tehdit ve sürgünlerle haksız ve hukuksuzca işten atmayın. 
Baskıyla, tehditle onun özgür iradesi ile seçtiği sendikasından istifaya yandaş bir sendikaya üye olmaya zorlamayın. 
Emekçinin örgütlenme ve toplu sözleşme hakkına müdahale etmeyin.
Eğer alın teriyle çalışan emekçinin, ekmeğiyle oynar, onun özgür iradesiyle seçtiği sendikadan istifa etmesi yandaş bir sendikaya geçmesi için baskı tehdit, sürgün uygularsanız adınız, ünvanınız ne olursa olsun binlerce emekçiyi karşınızda bulursunuz.
Değerli Arkadaşlar
Kamu Kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçiler kadroya alınmasına rağmen, kamu hizmeti yapan belediye işçileri belediye kadrosuna alınmamıştır. Bu durum Anayasa’nın eşitlik ilkesine, hukuka ve vicdana açıkça aykırıdır. 
Belediyelerde halk sağlığı ve güvenliğini doğrudan ilgilendiren işlerde kamu hizmeti yapan belediye şirket işçilerinin kıdem hakları saklı kalmak şartıyla tüm sosyal hakları eşitlenerek belediye kadrosuna alınmalıdır.
Değerli arkadaşlar
Biz emekçiler, hükümetin emek karşıtı uygulamalarına, işçi haklarını gasp etme girişimlerine karşı 1 Mayıs alanlarında tek yumruk, tek ses olarak mücadele kararlılığımızı gösterip "HAYIR" diyeceğiz.
Bizler, ülkemizi ve dünyamızı demokrasiye, toplumsal barışa ve huzura kavuşturacak, halkımızın refahını ve mutluluğunu sağlayacak tek gücün emekçilerin ortak gücü olduğuna inanıyoruz.
Bizler, ülkemizde ve dünyada barışın, kardeşliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürmesi için insanların en temel hakkı olan yaşam hakkı için, 1 Mayıs'ta alanlardayız!
DEMOKRATİK, LAİK VE SOSYAL BİR HUKUK DEVLETİ İÇİN…
GELİRDE, VERGİDE VE ÜLKEDE ADALET İÇİN 
KIDEM TAZMİNATININ “TAMAMLAYICI EMEKLİLİK SİSTEMİ” YALANIYLA YOK EDİLMESİNE KARŞI
LAİKLİĞE, DEMOKRASİYE, EŞİTLİĞE, İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE, ÖRGÜTLENME VE TOPLU SÖZLEŞME HAKKINA SAHİP ÇIKMAK İÇİN 
 
Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında kutladığımız Emek ve Dayanışma Günümüzde, haykırdığımız sorunlarımızın çözüme kavuşturulmasını bekliyor, tüm emekçilerimizin dayanışma gününü kutluyoruz.” şeklinde knuştu. Haber: Zeki Şıktaş
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Erdoğan'ın 'Bayrak' Çağrısı Sonrası Iğdır, Ay Yıldızla Donatıldı
Erdoğan'ın 'Bayrak' Çağrısı Sonrası Iğdır, Ay Yıldızla Donatıldı
Terör Bitti, Ağrı Dağı Doğaseverlerin Gözdesi Oldu
Terör Bitti, Ağrı Dağı Doğaseverlerin Gözdesi Oldu
Iğdır Belediyesi Özgür, Turan ve Aktaş’ta Çalışıyor
Iğdır Belediyesi Özgür, Turan ve Aktaş’ta Çalışıyor
5. Ulusal Kayısı Cup Tenis Turnuvası Sona Erdi
5. Ulusal Kayısı Cup Tenis Turnuvası Sona Erdi
Son Haberler
Adalet Bakan Yardımcısı Can, tarihe kara leke olarak geçen 15 Temmuz gecesini anlattı
Adalet Bakan Yardımcısı Can, tarihe kara leke olarak geçen 15 Temmuz...
Prof. Dr. Özkan: "Diş koltuğunda öğürme refleksi mi yaşıyorsunuz? Nedeni bağırsaklarınız olabilir"
Prof. Dr. Özkan: "Diş koltuğunda öğürme refleksi mi yaşıyorsunuz?...
15 Temmuz şehidi annesi Kaşaltı: "Hainler aslan gibi oğlumu şehit ettiler, 2 çocuğumuz yetim kaldı"
15 Temmuz şehidi annesi Kaşaltı: "Hainler aslan gibi oğlumu şehit...
Jandarmadan sıcak nokta uygulaması
Jandarmadan sıcak nokta uygulaması
Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Senger'den sanayi esnafına ziyaret
Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Senger'den sanayi esnafına ziyaret
1 MAYIS BİLDİRİSİ
1 MAYIS BİLDİRİSİ

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.