ÇANAKKALE VE ŞEHİTLER GÜNÜ ANILDI
Piyade Binbaşı Tacettin Tınaz Atatürkün sözünü şöyle dedi “Çalışmadan yorulmadan öğrenmeden rahat yaşama yollarını alışkanlık haline getiren millettir.
Yayınlanma :
19.03.2009 07:50
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


Saat 10.00' da Kültür sarayı konferans salonunda anma toplantısı düzenlendi. Toplantıda günün anlam ve önemini slayt gösteri eşliğinde anlatan 5. Hudut Alay Komutanlığında görevli Piyade Binbaşı Tacettin Tınaz " Geride bıraktığımız yüzyılın başında topraklarımızda Türk ve Dünya tarihinde ender rastlanan bir savaş yaşandı. Çanakkale Savaşı. Bu savaş Türk ve Dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuştur. Bu savaşta Türk aske ri devrin en güçlü donanmasını ve ordularını, her türlü imkânsızlığa rağmen kanını akıtarak, canını vererek mağlup etmiş, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Çanakkale milli mücadelenin başlangıcı için ilk kıvılcımın çakıldığı, direnişin başladığı, düşmana ilk kez dur denilebildiği yer olması açısından önemlidir. Bugün bir askerimizin şehit olduğu haberini aldığımızda milletçe ne kadar üzüntü duyduğumuz hepinizin malumudur. Bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren hayrete ve tebrike değer bir misaldir. Emin olmalısınız ki. Çanakkale muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur. Şehitlerimiz, binlerce yıldan beri vatan, millet ve özgürlük için canlarını feda ettiler. Gazilerimiz kanlarını akıttılar. Onlar Türklüğün onur ve itibarını şerefle korurken destanlaştılar, anıtlaştılar. kalbimizde yaşattığımız liderimiz Atatürkün “Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını alışkanlık haline getiren millettir. Önce onurlarını sonra geleceklerini sonrada özgürlüklerini kaybetmeye mahkumdur. Selam saygı size nöbet bize rahat uyuyun aziz şehitlerimiz.” dedi.
Şehit ve Gazi aileleri yardımlaşma derneği başkanı Kamber Güzelkaya'da yaptığı konuşmada şehitlik ve vatan sevgisi üzerinde durarak" şehit ve gazilerimize devletimiz gereken ilgi ve alakayı gösteriyor" dedi.
İzleyenlere duygulu dakikalar yaşatan, bazı davet lilerin ağladığı gözlerinin dolduğu Çanakkale destanı adlı orotorya sahnelendi. Sahne sonunda Türk bayrağına sarılı bir şehit cenazesi tablosu herkesi duygulandırırken salonu dolduran öğrenciler hep bir ağızdan “Şehitler ölmez vatan bölünmez” dediler. Çanakkale zaferi ve şehitler günü nedeniy le Şehit ailelerine Valilik ve Garnizon komutanlığınca Polis evinde yemek verildi. Şehit ve Gazi ailelerinin 81 ildeki şehitlik fotoğraflarından oluşan sergi açıldı. Zafer Kupası halı saha futbol turnuvasında dereceye giren birinci olan Şehit ve Gazi aileleri yardımlaşma derneği, ikinci Jandarma alay komutanlığı ve üçüncü 5. Hudut alay komutanlığı futbol takımlarına kupaları verildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: