Mera Fonu kesintisinin 18.01.2019 Tarih 30659 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Vergi Kanunları İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelere Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu 24. maddesine istinaden 4342 Sayılı Mera Kanunun 30. maddesinin birinci fıkrası (c) ve (d) bentleri yürürlükten kaldırıldığı bildirildi.
c) Üreticilerden satın alınan sütün satın alma bedelinin binde 1’i oranında, süt işleyen kuruluşlarca
yapılacak kesinti,
d) Yurt içinde yetiştirilen ve satışı yapılan büyük ve küçükbaş canlı hayvanların satış bedellerinin binde 1’i oranında satıcılarından alınacak pay,
Canlı hayvan ve süt ticareti yapan üyelerimize mera fonu kesintisinin kaldırıldığı duyurulur, tüm esnaflarımıza hayırlı işler bereketli bol kazançlar dilerim. dedi.
Canlı hayvan ve süt satışlarından kesilen mera fonu kesintisi kaldırıldı
Iğdır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Serhat KUMTEPE yaptığı açıklamada; canlı hayvan ve süt satışında kesilen mera fonu kesintisi 18.01.2019 tarih 30659 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak kanun ile yürürlükten kaldırıldı.
Yayınlanma :
23.01.2019 00:00
Güncelleme :
29.07.2025 22:56


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: