Selvi, bir düğün salonunda Iğdır şubesince düzenlenen il divan toplantısında yaptığı konuşmada, sendika olarak her zaman adaletin yanında olacaklarını söyledi. Selvi, şöyle konuştu:
"Eğer siz hakkınızın, hukukunuzun korunması için bir şey yapmazsanız, başkalarının ihsanına muhtaç olursanız adaletsizliğin kurbanı olmaya mahkumsunuz. Bu, aynı zamanda bir insanlık sorunudur. Dünyanın bir yerinde sefahat almış başını gidiyor, bir başka yerde de sefalet diz boyuysa; bir yerde bir parça ekmek için insanlar birbirini kırıyor, bir yerde de harcamaların haddi hesabı yoksa o zaman bu adaletin temini için birileri sorumluluk üstlenmelidir."
Sendikacılığın dezavantajı insanların bir araya gelmesiyle ve çalışanların talebiyle oluştuğunu ifade eden Selvi, "Eğer biz, kendimiz için arzu ettiğimizi başkası içinde talep etmezsek orada huzur toplumunu temin etmek mümkün değildir" dedi.
Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt’te yaptığı konuşmada eğitimle ilgili sendikaların öneminin farkında olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
”Bizler eğitimciyiz. Birlik içinde bulunarak haklarımızı isteyeceğiz ve öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğiz. Eğitim camiasındaki sendikalaşma, birlik ve beraberlik içinde olmak önemlidir.
Sendikalar, birbirinden kıymetli ve önemli işlere imza atan eğitim çalışanlarının sivil görüşlerini yansıtan önemli örgütlerdir. Çalışanların taleplerini en iyi şekilde ifade etmek için kurulmuş bu örgütlerin fikir ve önerileri her zaman benim için ön açıcı olmuştur” şeklinde konuştu.
Toplantıya, Iğdır Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Malik Akşit ve üyeler katıldı.
Eğitim
Yayınlanma: 17 Kasım 2015 - 00:00
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Selvi Iğdırda
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, "Eğer siz hakkınızın, hukukunuzun korunması için bir şey yapmazsanız, başkalarının ihsanına muhtaç olursanız, adaletsizliğin kurbanı olmaya mahkumsunuz. Bu aynı zamanda bir insanlık sorunudur" dedi.
Eğitim
17 Kasım 2015 - 00:00
İlginizi Çekebilir