2 tırı yaktıktan sonra Gaz yüklü tankerin şoförü Turan M. G. ‘ün yanına binerek tankeri Suveren jandarma karakoluna sürmesini istedi.
Aracını jandarma karakoluna sürerken PKK’lı araca bomba yerleştirmeye çalışırken Şöför el fireni ve acil imdat frenini çekerek araçtan inip kaçmaya başladı.
PKK’lı ilk anda panikledi daha sonra aracı yakarak ileride araçla bekleyen arkadaşları ile Korhan doğru kaçtılar. Jandarma karakoluna 200 metre kala duran tanker büyük bir faciayı önlemiş oldu.
Yanan gaz yüklü tankeri Iğdır Belediyesi İtfaiye aracı, tomo ve havaalanı itfaiyesi söndürdü.
Tankerin içinde bulunan gaz açılarak boşaltıldı. Jandarma olay yerinde tedbir aldı. Teröristler hava saldırısına tedbir olarak yanlarında 4 otomobili de götürerek Korhan yaylasında araçları yaktıktan sonra Ağrı Dağı’na doğru kaçtılar.
Faciayı Kahraman Şoför Önledi
Iğdır Doğubayazıt karayolunu kesen bir gurup PKK’lı gurup Iğdır Suveren köyü yakınlarında Doğubayazıt’tan Iğdır’a gelmekte olan 3 tır bir tanker ve 4 otomobili durdurdu.
Yayınlanma :
21.08.2015 05:40
Güncelleme :
29.07.2025 22:56


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: