• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
11:10
Teknik Direktör Çağdaş Çavuş ile Yola Devam!
08:02
Prof. Dr. Ekrem Gürel Kimdir? 
01:57
Türk Sağlık-Sen Iğdır Şubesi Yetkili Sendika Oldu
01:49
Serdar Ünsal’dan Iğdır Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’e Teşekkür Plaketi
01:47
Tümgeneral Hurşit Ağırcan’dan Iğdır Valisi Ercan Turan’a Ziyaret
01:45
Büro Memur Sen Iğdır Şube Başkanı Ömer Çakmak’tan Gazetemize Ziyaret
01:38
Iğdır’da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü Kutlandı
01:36
Iğdır'da toplam nüfusun 18,5 ini genç nüfus oluştururken hane halkı büyüklüğü ise 3,75 Oldu
01:32
Iğdır’da  Trafiğe kayıtlı araç sayısı 36 bin 443 oldu.
01:05
Doğaseverlerden Orman İşletme Müdürüne plaket
01:03
Iğdır Üniversitesi Rektörlüğüne Iğdırlı Prof. Dr. Ekrem Gürel Atandı
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. HOCALI ŞEHİTLERİ ANILDI
Genel Haber
Yayınlanma: 27 Şubat 2008 - 12:47

HOCALI ŞEHİTLERİ ANILDI

GAZETEMİZ YAZARI SERDAR ÜNSAL’IN HOCALI ŞEHİTLERİNİ ANMA TOPLANTISINDA YAPTIĞI SLAYT GÖSTERİ İZLEYENLERE HÜZÜNLÜ ANLAR YAŞATTI.  Iğdır Azerbaycan Dil Tarih ve Kültür birliğini yaşatma ve destekleme derneği tarafından düzenlenen "Ermeni vahşeti, Hocalı Katliamı" konulu anma toplantısı yapıldı.

Genel Haber
27 Şubat 2008 - 12:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
HOCALI ŞEHİTLERİ ANILDI
Kültür sarayı tiyat ro salonunda yapılan  anma toplantısında konuşan Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, “Türk milleti olarak mağdur durumda olan her millete kucak açmış  bir milletiz 500 yıl önce Yahudilere daha dün Saddam zülmünden kaçan peşmergelere, Bulgaristan dan gelen Türk kardeşleri mize Kosovalılara, Boşnaklara, Afganistana, kucak açmış mazlum milletlerin her alanda hakkını korumuş aramış bir millet olarak Ermenilere zülm yapmamız mümkün mü ? Fakat Ermeniler yalanları ile kamuoyu oluşturuyorlar." dedi.
 Ermenistan yetki lilerine sesleniyorum, işgal ettikleri Azerbaycan topraklarından çekilmedik çe, Şehit ettikleri Diplo matlarımız Nedeniyle Türk Milletinden özür dilemedik çe sınır kapılarını açmanın mümkün olmayacağını” belirten  Karahisarlı, "10 yaşındaki bir çocuğu diri diri yakmak soykırım değil de nedir? Erkeklerin Çanakkale de savaşta olmasını fırsat bilerek doğu illerimizde, köylerde kadın, çocuk, yaşlı demeden öldürmek soykırım değil de nedir?  Biz 'kim olursan ol yine gel' diyen bir milletin evlatlarıyız. Savaşta dahi insani duygularımızı hiçbir zaman kaybetmeyiz.   Türk milleti çok büyük bir millettir. Bu nedenle diğer milletler bu toprakları, insanlarımızı bölmek için bir takım oyunlar oynuyorlar. Bizi birbirimize düşürüp zayıflatarak kolay lokma yapma peşindeler.
 Bu nedenle her zaman 70 milyon tek vücut olarak birbirimize kenetlenmeliyiz." şeklinde konuştu.
 Dernek başkanı Ziya Zakir Acar’da, "Ermenilerin işgal ettikleri Hocalı'da dehşet verici olaylar yaşandı. Canlı canlı insanların kafataslarını yüzdüler, sağ olarak ele geçirdiklerini ise sistema tik bir işkenceye ve tıbbî deneylere tâbi tutarak, insanlık dışı uygulamalara maruz bıraktılar. Hızar ve testereler ile diri diri insanların kol ve bacaklarını kestiler. Genç kızların önce saçlarını, sonra da kafa derilerini yüzdüler. Babanın gözü önünde evladını, evladın gözü önünde babayı kurşunlara dizdiler. Kesik kafaları sepetlere doldurdular. Kaçıp kurtulanlar halen vatanlarından uzak tren vagonlarında, çadırlarda ve uygunsuz yerlerde yaşamlarını sürdürmektedirler. İlimiz Iğdır'da Ermenilerin katliamına uğramış bölgelerden biridir. Iğdır'daki  toplu mezarlardan sadece Hakmehmet, Oba ve Gedikli köyleri ulusal basın önünde açılmış katliamın boyutu tespit edilmiştir.
 Ancak Kadıkışlak, Necefali, Yaycı, Küllük, Bayraktutan, Koçkıran ve bir çok köyde toplu mezarlar bulunmaktadır. Buralar da açılırsa Ermenilerin yörede yaptıkları toplu katliamlar ortaya çıkacaktır. "Neden böyle bir Türk düşmanlığı ve neden böylesine vahşî katliamlar?" sorusu kafalara takılırken, cevap yine o şer ülkesinden geliyordu.
       Ermenistan'daki okul duvarlarında asılan haritalarda Türkiye'nin 12 ili yer almaktayken, Ermenistan'ın bayrağında Ağrı Dağı'nın resmi varken, Ermenistan Millî Marşı'nda "Topraklarımız işgal altında, bu toprakları azat etmek için ölün, öldürün" denmekteyken, başkaca bir neden aramaya zaten gerek yoktur. Hesap ortada…
 Tarihte sivil Türkler'i arkadan vurarak ün yapan ve bugün hâlâ kin, nefret duyguları saçmaya devam eden ve de "Soykırım" iddialarıyla dünya kamuoyunu bulandırmaya çalışanların marifeti, Hocalı'nın kanlı tarihinin ölüm yapraklarında saklıdır.
 Şahitlerin anlattıklarını dinleyenler önce kulaklarına inanamadı. Fakat katliam sonrası Hocalı'ya girdiklerinde ise, görgü tanıklarının abartmadığını kısa sürede anladılar.
 Hocalı'da katliam bölgesini gezen Fransız gazeteci Jean-Yves Junet'nin gördükleri karşısında söyledikleri, katliamın boyutunu da anlatıyordu:
 Pek çok savaş hikâyesi dinledim. Faşistlerin zulmünü işittim, ama bebekleri, masum insanları öldüren Ermeniler onlardan da, herkesten de çok çok daha beter, diyordu Fransız gazeteci. Türkiye'yi sözde soykırımla suçlayan dünya devletleri, Azerbaycan'da yapılanları niye görmemezlikten geliyor…
 Yalan, sözde soykırımları bütün dünyaya tanıtma çabasında olan Ermeniler, bir yalanı dünyaya tanıtmak için çabalarken,  Hocalı'da yaşananları dünyaya yeterince neden duyuramıyoruz.
 Ve bizler 16 yıl önce yapılan bu katliamı, sanki 116 yıl önce yapılmış gibi niye hafızalarımızda tam olarak yer ettirmiyoruz" dedi.
 1.Dün. Harb. Ermeni Çet. Katl. Uğ. Mağ. Der. Bşk. Av. Cafer Zor’da Ermenilerin Hocalı da yaptığı katliamı anlatarak şunları söyledi: "Kendini bilmezin biri asla onaylamadığımız ve kınadığımız bir cinayet işleyerek bir Ermeni gazeteciği vurdu diye bir an için de olsa ulusal kimliğini unutarak  bir anda Ermeni oluveren ülkemizin sözde aydın ve libarelleri size sesleniyorum Hocalı soykırımından haberiniz varmı? Varsa ne yaptınız yoksa niçin yoktur? Bizi yönetenlere sesleniyorum, Hapis yatmayı bile göze alarak sesleniyorum, Ermeniler sözde yalanlarından vaz geçmedikçe sınır kapılarını  açtırmayacağız. İzin vermeyeceğiz. Ermenistan'a hava sahamızı açarak Akdamar kilisesini açarak, Ermeni'ye iyi niyet mesajını veremezsiniz. Vakıflar yasası ile Türklük idealine ne darbeler indirdiğinizin farkındamısınız?"
 Azerbaycan Kars Konsolosluğu Iğdır Temsilcisi Nuri Guliyev'de Hocalı faciasını gerçek bir soykırım olarak nitelendirerek, Türkiye ve Azerbaycan’ın Ermeni yalanlarına karşı birlik oluşturarak mücadele etmesi gerektiğini el birliği ile Êrmeni yalanlarının çürütüleceğini belirterek, "Bugün Hocalı soykırımını yapanlar Ermenistan'ın başında bulunan Kocaryanlar ve Sarkisyanlar’dır." dedi.
 Daha sonra Hocalı Soykırımını anlatan resim sergisi gezildi.       Turgay Caf'ın okuduğu  Şiirlerin  ardından gazeteci  Serdar Ünsal'ın hazırladığı yaşayanların dilinden Hocalı belgeseli sunuldu. Sunumu izleyen dinleyiciler duygulanıp ağladılar.  Anma toplantısına vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Prof. Dr. Ekrem Gürel Kimdir? 
Prof. Dr. Ekrem Gürel Kimdir? 
Türk Sağlık-Sen Iğdır Şubesi Yetkili Sendika Oldu
Türk Sağlık-Sen Iğdır Şubesi Yetkili Sendika Oldu
Tümgeneral Hurşit Ağırcan’dan Iğdır Valisi Ercan Turan’a Ziyaret
Tümgeneral Hurşit Ağırcan’dan Iğdır Valisi Ercan Turan’a Ziyaret
Büro Memur Sen Iğdır Şube Başkanı Ömer Çakmak’tan Gazetemize Ziyaret
Büro Memur Sen Iğdır Şube Başkanı Ömer Çakmak’tan Gazetemize Ziyaret
Son Haberler
Teknik Direktör Çağdaş Çavuş ile Yola Devam!
Teknik Direktör Çağdaş Çavuş ile Yola Devam!
Jandarmadan 'dumansız piknik' uyarısı
Jandarmadan 'dumansız piknik' uyarısı
Erzurum'da araç cayır cayır yandı
Erzurum'da araç cayır cayır yandı
Cumhuriyeti kuran şehirler buluştu
Cumhuriyeti kuran şehirler buluştu
Dev kayalar yolu ulaşıma kapattı
Dev kayalar yolu ulaşıma kapattı
Doğu İlçeleri Adına Deliktaş Konuştu
Doğu İlçeleri Adına Deliktaş Konuştu

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.