Çiftçiler den Alican Akçan,Gül Akçan, “ Her yıl 20 kg gelen bir kasa domatesi 2 ile üç tl satıyorduk.Bu sene nedense ürün az ve domatesin tarlada kilosu 2 tl ilk defa kar ettik .Bir kasa domates 20-25 tl çok mutluyuz. Devletimizden isteğimiz traktörü olan çiftçilere bir kart versinler indirimli mazot alsınlar. O zaman çiftçi daha çok üretecek daha çok kazanacaktır. ”dediler.
Sönmez Akçan ise, “Domatesleri Iğdır da bulunan marketlere veriyoruz. Ayrıca Ağrı, Doğubayazıt, Van Kars gibi illerden gelen alıcılar domatesleri alıp götürüyorlar.Bu sene ilk defa kar ettik” şeklinde konuştu.
Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü yetkilileri, bu sene yaklaşık 15 bin dekara domates ve sebze ekimi yapıldığını 90 bin ton domates üretimi beklendiğini belirttiler.
Genel Haber
Yayınlanma: 26 Temmuz 2018 - 00:00
IĞDIR DA DOMATES ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
Her yıl ektiği domatesten zarar eden Iğdır çiftçisinin yüzü bu sene gülüyor. Doğu Anadolu bölgesinde en çok domates üretiminin yoğun olarak yapıldığı Iğdır’da ürünlerin tarlada 2 lira dan alıcı bulması çiftçilerin yüzünü güldürdü.
Genel Haber
26 Temmuz 2018 - 00:00
İlginizi Çekebilir