Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü konferans salonunda gerçekleşen konferansta konuşan Derindağ, “Ses kumaş gibidir. Terzinin kumaşa şekil verdiği gibi bizde sesimize şekil vermeliyiz. Kötü ses yoktur, terbiye edilmemiş ses vardır” dedi. İletişimin öneminden de bahseden Derindağ, diksiyonu da, “Düşünceyi kolay ve etkili bir şekilde anlatma sanatıdır” şeklinde tanımladı. Harflerin ve kelimelerin doğru okunuşları, doğru tokalaşma gibi konularda öğrencilere uygulama yaptıran Derindağ, beden dili ve diyafram ile doğru nefes almanın sağladığı faydalardan da bahsetti.
Sunumuna Hazret-i Mevlana’nın, Şems-i Tebrizi’nin gidişinin ardından yazmış olduğu “Etme” isimli şiiri seslendirerek son veren Mehmet Derindağ’a, Iğdır Üniversitesi konsey başkanı Tarık İşeri plaket taktim etti.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİNDE BEDENİMİZ KONUŞUYOR KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ
İletişim Uzmanı Mehmet Derindağ, Iğdır üniversitesi öğrencilerine bir konferans verdi. Konferansa, çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.
Yayınlanma :
20.03.2016 23:00
Güncelleme :
29.07.2025 22:56


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: