Yapımına yakında başlanacak olan yeni Adliye Sarayı’nın yanı sıra, Adliye Lojmanlarının da kısa süre içinde tam kapasiteyle hizmete girmesi planlanıyor.
Iğdır Valisi Ercan Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Meriç Dede ve İl Emniyet Müdürü Niyazi Turgay, yeni projeleri yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Turan, dağınık olan mevcut binalar yerine tek bir merkezde toplanacak olan yargı birimlerinin, hizmet kalitesini artıracağını belirtti.
25 Dönümlük Araziye Dev Adalet Sarayı
Alikamerli Mahallesi’nde inşa edilecek olan yeni Adliye Sarayı, 25 dönümlük geniş bir arazi üzerinde yer alacak. Toplamda 6 katlı olacak bina, yaklaşık iki yıl içinde tamamlanarak teslim edilecek. Vali Turan, bu projenin hayata geçirilmesinde Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Milletvekili Cantürk Alagöz’ün büyük hassasiyeti olduğunu vurguladı.
Hakim ve Savcılar İçin Güvenli Konutlar
Adliye lojmanlarının A bloğu kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulurken, B bloğun da yaklaşık bir ay içinde hazır hale gelmesi bekleniyor. Bu lojmanlar, 50 hakim ve savcıyı ağırlayacak şekilde tasarlandı. Vali Turan, lojmanların yargı mensupları için güvenli ve konforlu bir yaşam alanı sağlayacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: