Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilen projelerin açılışı yapıldı.
Cumhuriyet İlköğretim okulunda düzenlenen törende konuşan Iğdır Valisi Amir Çiçek, “En önemli yatırım insana yapılan yatırımdır. Bugün en büyük meselemiz Eğitim meselesidir. Eğer bir toplumdaki insanlar eğitimli olursa o toplum güçlü olur ve devleti güçlü olur. Dünya devletleri arasında yer alır. Devletimiz her yere eşit bir şekilde hizmeti götürüyor. Amacımız İnsan odaklı eğitimdir. Hedefimiz eğitimde kaliteyi artırmaktır.Güçlü devlet olabilmek için eğitim sorununu öncelikle çözmeliyiz.” dedi.
Okul Müdürleri ve öğretmenlere de seslenen Çiçek, Artık Türkiye derslik okul sorunlarını aştı hedef Eğitimde kaliteyi yakalamaktır. Her okulun vizyonu ve hedefi olacaktır.
Günlük ders işlemekle sonuç alınmaz. Öğrenciyi her alanda yetiştirmek zorundasınız. Bizim için veli öğretmen ilişkisini kuran, çocuğu okula ve hayata bağlayan öğretmen en iyi öğretmendir. Unutmayın en iyi milliyeti çalışan vatana hizmet edendir.” şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman’da proje hakkında bilgi vererek, Kalkınma Bakanlığı tarafından kabul edilen ''Oyun İle Hayata Doğru'' ve ''Köy İlköğretim Okullarının Boyanması'' projeleri kapsamında 'Projeler başarıyla tamamlanmış oyun parkları yapılmış ve okullar boyanmıştır. Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Ar-Ge Birimi çalışanlarının hazırlamış oldukları SODES Projeleri kapsamında ilimiz, merkez ve köy İlköğretim okullarında ihtiyaçlara göre okul isimleri belirlenerek, projeler hayata geçmiştir. Gerçekleşen projeler kapsamında 17 ilköğretim okulu oyun alanına kavuşmuş oldu, 21 ilköğretim okulumuzun boyama ihtiyaçları projeler kapsamında giderilmiştir.'' dedi.
Daha sonra oyun parkının kordelası Vali Amir Çiçek ve öğrenciler tarafından kesildi. Çocuklar oyun parkında oynamaya başladılar. Ardından Melekli beldesinde boyanan 100. Yıl ilköğretim okulu gezildi.
Yorumlar
Kalan Karakter: