Haber Ali ŞIKTAŞ; Dağıtım törenine Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Yolcu, Iğdır ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Öztürk Kaylan ve çifçiler katıldı.
23 Üye’ye kura çekilişiyle 230 büyük baş düve dağıtımı yapıldı.
Iğdır ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Öztürk Kaylan, 2016 yılında ziraat bankası bölge müdürlüğü ile Iğdır İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği arasında yapmış olduğumuz sözleşme çerçevesinde birliğimizin üyesi olan işletmelere hayvancılık kredisi kullanmak amacı ile Iğdır Merkez ilçe ziraat bankası müdürlüğü ve Karakoyunlu ilçesi Ziraat bankası müdürlüğünden 23 üyelerimiz adına 7 yıl ödemli hayvancılık kredisi kullanılmış olup; Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği olarak her üyemize 10’ ar baş Almanya ve Avusturya dan ithal ettiğimiz gebe düveleri yetiştiricilerimize törenle teslim ettik.”dedi.
Bu tür projelerimizi önümüzdeki yılda da talep doğrultusunda ve birliğimize kayıt olma şartıyla bir 300 baş daha getirmeyi planlıyoruz. Bu projede emeği geçen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne, Iğdır merkez ziraat bankası müdürlüğüne, Karakoyunlu İlçesi ziraat bankası müdürlüğüne ve adını sayamadığımız emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.
Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Yolcu, “İthal edilen hayvanlar gayet kaliteli ve verimli bir ırktır. Sizlerden, bu hayvanlara gözünüz gibi bakmanızı, yetiştireceğiniz damızlık hayvanlarla, et ve süt üretiminizle diğer çiftçilerimize örnek olmanızı ve onları bu işe özendirmenizi bekliyorum. Alınan hayvanların sizlere bol ve bereketli bir kazanç getirmesini temenni ediyorum. Hayırlı olsun.” dedi.
Ardından kura çekilişiyle hayvan dağıtımına geçildi. Hayvanlarını alan çiftçiler Bu tür projelerin yapılması çok güzel Iğdır’da da hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamış olacaktır bu projede emeği geçen Iğdır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özkan Yolcu’ya ve Iğdır ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Öztürk Kaylan,teşekkür ediyoruz.”dediler.
Genel Haber
Yayınlanma: 21 Aralık 2016 - 00:00
Iğdırda İthal Düve Dağıtımı Yapıldı
Iğdır ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından Yurt dışından ithal edilen simental ırkı 23 Çiftçiye 230 Büyükbaş düvenin dağıtımı yapıldı.
Genel Haber
21 Aralık 2016 - 00:00
İlginizi Çekebilir