Kutlamalar kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde devam eden programa Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Garnizon Komutanı piyade Kur. Alb. Ekrem Küçükberber, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus, vali yardımcıları Muhlis Arslan,Mevlüt Özmen,Bilgehan Karanfil, İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri , Emniyet Müdürü Yüksel Babal, kurum amirleri, jandarma personeli ve aileleri katıldı.
Törende, senaryo gereği bir araca gizlenen uyuşturucu madde, narkotik köpeği 'Volta' tarafından kısa sürede bulundu. Tütün arama köpeği ise çantalar içerisine gizlenen sigarayı buldu. Eğitmeni tarafından itaat komutlarını yerine getiren köpeklerin gösterisi de törene katılanların beğenisini kazandı.
Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman, “Jandarma teşkilatı halkımızın bir parçasıdır.Ülkemizin bütün sathında 177 yıldır canla başla çalışarak ülkemizin bölünmez bütünlüğü için canını seve seve veren bir kurumdur.Halkımızın emniyeti için görevini, en iyi şekilde sürdürüyor .Sürdürecektir de.Şehit olan jandarma mensuplarına Allahtan rahmet diliyorum 177. Yılınız kutlu olsun”dedi.
İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Ulus törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olan Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 177'nci yılının gururla kutlandığını belirterek, "Başarılarla dolu köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Ulusumuzun bize olan teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu sevgi bağını dahada güçlendirmek amacındayız" diye konuştu.
Vali Ahmet Turgay Alpman’a, Alay komutanı Mustafa Ulus tarafından ilk jandarma heykeli hediye edildi. Çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi. Bayrak şiirini okuyan bir jandarma duygulu anlar yaşattı.
Jandarma çocuklarından oluşan karate gurubu gösteri yaptı.
Törende, son olarak jandarma personelinin kullandığı araç, gereç ile silah ve teçhizattan oluşan sergi gezildi.Ardından iftar yemeğine geçildi.
Iğdırda Jandarma Teşkilatı'nın 177'nci yılı kutlandı
Iğdır’da Jandarma Teşkilatı'nın 177'nci kuruluş yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı. Törende, eğitimli jandarma köpeklerine yaptırılan gösteriler, ilgiyle izlendi.
Yayınlanma :
16.06.2016 00:00
Güncelleme :
29.07.2025 22:56


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: