Iğdır Ehli Beyit Din Alimler Derneği başkanı Veli Beder, gazetecilere yaptığı açıklamada " Geleneklere göre Nevruz bayramından öncesi Iğdır asri mezarlık ziyareti 13 Mart Salı günü, Söğütlü mahallesindeki ve köylerdeki mezarlık ziyaretinin ise 15 Mart Perşembe günü yapılacağını söyledi.
Iğdır'da yıllardan beri Nevruz Bayramı öncesi insanlar mezarlığa giderek ölen yakınlarının mezarını ziyaret edip Kuran-ı Kerim okur dua ederler. Kimisi ise ağlar. Yıkılan, bozulan mezarlar tamir edilir.
IĞDIR'DA MEZARLIK ZİYARETİ 13 VE 15 MART TARİHİNDE
Iğdır'da yıllardan beri geleneksel olarak kutlanan Nevruz bayramı çerçevesinde "ölüler bayramı" diğer adıyla mezarlık ziyaretinin 13 ve 15 mart tarihinde yapılacağı belirtildi.
Yayınlanma :
06.03.2018 00:00
Güncelleme :
29.07.2025 22:56


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: