Ağrı Dağı eteklerinde stratejik bir öneme sahip olan ve aynı zamanda doğa turizmine katkı sağlaması hedeflenen yolun stabilize çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Kasım Çarman, gazetemize yaptığı açıklamada, yolun hem güvenlik güçleri hem de yöre halkı için büyük kolaylık sağlayacağını ifade etti.
Tugay Bölgesinde Yoğun Mesai
Çalışmaların Tugay sorumluluk bölgesinde 26 kilometrelik yama, 3,5 kilometrelik BSK (bitümlü sıcak karışım) yeni yol ve belediye mücavir alanlarındaki cadde ve sokaklarda toplam 20.000 ton asfalt serimi ile devam ettiğini belirten Çarman, asfalt sezonunun 4 Ağustos itibariyle Merkez, Aralık, Karakoyunlu ve Tuzluca ilçelerinin köy yollarında sürdürüleceğini ve her ilçede iki hafta sürecek şekilde planlandığını kaydetti.
“Kış Girmeden Tüm Yollar Tamamlanacak”
Gece gündüz demeden sahada olduklarını vurgulayan Yüksel Kasım Çarman, “Güvenlik yolumuzu tamamlamak için gece mesaisi dâhil yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hedefimiz, kış mevsimi gelmeden tüm yolları bitirerek halkımızın hizmetine sunmak. İçişleri Bakanlığımızın onayladığı bu proje, Iğdır ve Ağrı Dağı’nın turizm potansiyelini artırması açısından da büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.
Yürütülen çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte hem sınır güvenliği hem de bölge turizmi açısından stratejik bir altyapı kazandırılmış olacak.
Yorumlar
Kalan Karakter: