İLİMİZ'DE TRAFİK SORUNLARI MASAYA YATIRILDI
İl Emniyet Müdürlüğü yarından itibaren kurallara uymayan araç ve bisiklet sürücülerine cezai işlem yapmaya, daha önce alınan ortak trafik komisyon kararlarını uygulamaya koyacak..
Yayınlanma :
06.08.2009 12:03
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


Iğdır Emniyet Müdürlüğü toplantı salonunda Trafik sorunlarının çözümü için bir araya gelen Vali S.Saffet Karahisarlı, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Başkan Yardımcısı Mehmet Şah, basın mensupları, Şoförler ve Otomobilciler odası başkanı Selahattin Artantaş, Emniyet Müdür yardımcıları İsmail Özel, Akın Karakuş, Trafik Tescil ve Denetleme Müdürü İsmet Şimşek, Milli Eğitim Şube Müdürü İzzet Akgün ve çeşitli kamu kurum temsilcileri trafik sorunlarının çözümü için fikir alışverişinde bulundular.
Açılış konuşmasını yapan Vali S.Saffet Karahisarlı, “Iğdır’ın trafik sorunları ile bir araya geldik bundan sonra çeşitli konularda toplantılar yapıp fikir alışverişinde bulunacağız.Trafik kazaları herkesi üzüyor bunun ortadan kalkması lazım. Bunun için kurallara uymalıyız.
Duble yollar yapılmasına rağmen kazalar oluyorsa sebebi sürücülerdir. Trafik kuralları konusunda herkes görevini yapmalı yanlış yapanı bizlere ihbar etmelidir.” dedi.
Iğdır Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, ”Iğdır ilinin trafik sorununu 9 ana maddede topladık. Bunların başında ilde bir otobüs terminalinin olmamasıdır. Herkes farklı yerden kalkıyor. Trafiği aksatıyor. Acilen bir terminal yapılmalıdır. Ayrıca Iğdır’da kaldırımlar esnaf tarafından işgal edilmiştir. Yayalar ana yolda yürümek zorunda kalıyor.
Buna da belediye bir çözüm bulmalıdır. Bisiklet başlı başına bir sorun bisiklet yolu yapılmalı araç parkı yanında bisiklet parkı da yapılarak şehir trafiği rahatlatılmalı.
Yakında kurallara uymayan gelişi güzel park eden araç ve bisiklet sahiplerine cezai işlem uygulayacağız” şeklinde konuştu.
Belediye Başkan vekili Mehmet Şah, ”İmkanlarımız dahilinde şehrin trafik sorununu azaltmak için çalışıyoruz.
Para bulursak yeni bir terminal yapacağız. Bunun dışında köy minibüsleri için yeni yerler arıyoruz. Şehrin en büyük sorunu olan oto park sorununu çözmek için yer arıyoruz.
Söğütlü mahallesine Çok katlı otopark yapabiliriz. Çalışmalarımız sürüyor. Kaldırımların işgalden kurtarılması için cezai işlem yapmamıza rağmen yinede baş edemiyoruz” şeklinde konuştu.
Toplantıda ilin trafik sorunlarını dinleyen Vali Karahisarlı, alınması gereken tedbirler konusunda Emniyet, Belediye ve Oda temsilcilerinin iş birliği içinde olması gerektiğini Eylül ayında ikinci bir geniş katılımlı toplantı yapılarak sorunların çözülmesine karar verildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: