İlk İftar Iğdırlıların
Ramazan ayının girmesiyle birlikte ilk orucu Iğdırlılar saat 19.03 de açtılar.
Yayınlanma :
25.08.2009 09:55
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


Türkiye de ilk olarak en erken orucunu açan Iğdırlılar ilk orucu açmanın mutluluğu ile iftar sofralarını çeşitli yemeklerle donattılar. Okunan ezan sesi ile oruçlarını su ve zeytin ile açan Iğdırlılar Ramazan ayının Türk İslam alemine hayırlı olması, insanlara sağlık ve bereket getirmesi dileğinde bulundular. Şehir merkezinde ise lokantaların önünde ezanın okunmasını bekleyen vatandaşlar ezanın okunmasıyla iftarlarını açtılar. Iğdır’da iftarı ilk olarak açmanın sevincini yaşadılar.
Öte yandan Iğdır belediyesi tarafından şehir merkezine kurulan iftar çadırında vatandaşlar iftarlarını açarken Belediye Başkanı M.Nuri Güneş, sıraya girerek yemek aldı. 15 dakika yemek kuyruğunda bekleyerek yemeğini alan Güneş, “burada yemek yiyen insanlardan hiçbir farkımız yok sıraya girerek yemek aldım iftarımı açacağım ramazan hayırlı olsun” dedi. DTP il başkanı Ahmet Barbaros’ta, ”Ramazan ayı İslam alemine, memleketimize huzur, barış, kardeşlik getirsin“ dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: