ITSO BAŞKANI KAMİL ASLAN ESNAFI UYARDI VERGİ BORÇLARININ TAKSİTLENDİRİLMESİNDE SÜRE DOLUYOR
Iğdır Ticaret ve sanayi odası başkanı Kamil Aslan, "Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından¸ vergi borçlarını süresinde ödemede kolaylık sağlamak ve kamu alacaklarının bir an önce Hazineye intikalini temin etmek amacıyla¸
Yayınlanma :
26.11.2008 09:01
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


Başkan Aslan, yaptığı yazılı açıklamada Bu kapsamda tecil ve taksitlendirilen borçlara uygulanacak faiz oranında önemli bir indirim yapılarak faiz oranının yıllık %3 olarak belirlendiği ve uygulamadan; Vade tarihi 01.09.2008 tarihinden önce olan¸ Maliye Bakanlığına bağlı vergi dairelerine ödenmesi gereken¸ her türlü vergi¸ resim¸ harç¸ fon¸ paylar¸ vergi cezası¸ gecikme faizi¸ gecikme zammı gibi tüm amme alacaklarından borçlu olan¸ mükelleflerin yararlanacağı belirlenmiş¸ ancak 2008 yılı gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergi ile birlikte ödenmesi gereken damga vergisi uygulama kapsamına alınmadığı bildirilmiştir.
Ülkemiz gibi İlimiz Mükelleflerinin 28 Kasım 2008 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurmaları halinde toplam borçları¸ ilk taksit Aralık 2008 ayından başlamak üzere 18 ay süre ile yıllık %3 faiz oranı uygulanarak taksitlendirileceği belirtilmiştir." dedi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: