Kültür merkezinde düzenlenen programda konuşan Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman,”Bütün çalışmalara rağmen kadına şiddet 21. Yüzyıla taşınan en önemli sorunlardan biridir.Kadına yönelik şiddet,bir insan hakkı ihlalidir.Bu problem,sosyal kültürel ve ekonomik açıdan insani gelişme önünde en büyük engeldir. Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de güncelliğini koruyan bir sorundur.Kadına şiddetin önlemesi için herkes mücadele etmelidir.Her sosyo ekonomik kesimde şiddet vardır.Şiddet medeniyet seviyemizin yükselmesi ,ahlaki değerlerimizin gerçek manada yaşama geçirilmesi ile azaltılabilir. ”Kadına şiddete hayır ilkesini benimseyerek duyarlı bir insan olduğumuzu ispatlayalım. Özellikle bayanların şiddetin önüne geçmekte büyük rolü vardır. Nedeni aile içinde verilen eğitimdir.Bu eğitim ilk Önce anne babadan başlar.yetiştirdiğiniz evlatlara aile içindeki yaşantınızla örnek olmalısınız. Çünkü bu evlatlarınız ileri de aile olduğunda gösterecekleri hal, hareket, tutum ve davranışlar sizin eserinizdir. Eğitim sizinle başlar.”dedi.
İl Müdürü Sefer Coşar,’da, İl müdürlüğü olarak bu konuda yapılan çalışmalardan ve kadına yönelik şiddetle ilgili bakanlığın Politikalarından bahsetti.
Programda konuşmacı olarak katılan Aile ve Sosyal Politikalardan İl Müdürlüğünden Psikolog Turgay Yılmaz, Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda yapılması gerekenlerden bahsederek şiddetin boyutları hakkında bilgi verdi.
İl Müftülüğünden katılan Hatice Özkök İslam’da kadının yeri adlı konuşmasını yaparak, Iğdır barosundan katılan Avukat Selda Karadağ kadının anayasada ki haklarından ve şiddet konusunda ki hukuki boyuttan bahsetti..
Kadına şiddet mağdurlarından olan A.K isimli bayansa yaptığı duygusal konuşma ile yaşadıklarını dile getirerek “Bizlere sahip çıktığı için Devletime teşekkür ediyorum. İki çocuğum var. Çocuklarımın hatırı için yürümesi mümkün olmayan evliliği yürütmeye çalıştım. Fakat yürümedi. Ve Iğdır’a dönmek zorunda kaldım. Şu anda boşanma davamız devam ediyor. İşsizim ve hala iş arıyorum. İş arayıp bulamadığım bunalımlı olduğum bir anda Sosyal Hizmetler binasının önünden geçerken kapıda şu yazı dikkatimi çekti:
”Boşanma sürecine psikolojik destek verilir” hemen içeri girdim ve sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvurarak psikologdan yardım aldım. Psikolojik destek beni hayata bağlayarak çocuklarıma daha çok sahiplenmeme neden oldu.
Bugün onların sayesinde kendine güvenen, iki ayağı üstünde duran, çocuklarına sahip çıkan onları okutmaya gayret eden hem anneyim hem de babayım. Sosyal Hizmetler il müdürlüğü çocuklarımın eğitimi için maddi destek veriyor. Devletimize teşekkür ediyorum.
Buradan şiddet gören ailevi sıkıntıları olan bütün bayanlara sesleniyorum.
Sosyal Hizmetler il müdürlüğüne her konuda başvuru yapıp maddi ve manevi destek alabilirsiniz. Ailem ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğünün desteği olduğu için az da olsa kendimi şanslı hissediyorum. Bir işim olsa kendimi daha şanslı hissedeceğim.“ şeklinde konuştu.
Genel Haber
Yayınlanma: 28 Kasım 2016 - 00:00
KADINA ŞİDDET VE HAKLARA DUYARLILIK KONULU PANEL DÜZENLENDİ
Iğdır valiliği ve Iğdır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele günü kapsamında” Kadına şiddet ve haklara duyarlılık ”konulu panel düzenlendi.
Genel Haber
28 Kasım 2016 - 00:00
İlginizi Çekebilir