KARABAĞ OLMAZSA AÇILIM OLMAZ
Bir açılım da Ermenistana Ne oluyor ülkemizde her şey oldu bittiye getiriliyor. Verilen sözler atılan imzalarla örtüşmüyor.
Yayınlanma :
24.09.2009 09:55
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


Konuşmayı canlı yayınla tüm Azerbaycan halkı dinledi. Bunlarla beraber Azerbaycan’da göçmen olarak yaşayan Karabağlı kardeşlerimizde dinledi ve şahit oldu.
Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı büyük ağabey olarak şöyle diyordu;
Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın ki Karabağ sorunu çözülmeden Alican sınır kapısı açılamaz.
Buda bizi çok umutlandırmış ve sevindirmişti.
Fakat film değişti bir açılım paketi imzalandı.
Ermenistan’la Türkiye arasında bizler acaba Karabağ sorunu çözüldü mü diye bakarken Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Serkisyan Karabağ’dan sesleniyor Karabağ ön şart olamaz.
Kime inanalım tabiî ki biz sağduyumuzu koruyarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına inanıyoruz.
Çünkü Sayın Başbakan Azerbaycan’ın Türk dünyasına açılan tek kapımız olduğunu biliyor.
Oyuna gelmeyeceğini umut ediyoruz ama bir Iğdırlı olarak bizi rahatsız eden başka şeyler var.
Basın Iğdır da sürekli canlı yayınlar yapıyor Iğdır da yaşayan insanların bir kısmı açılsın ticaret yapalım derken bir kısmı Karabağ olmazsa olmaz diyor ama kamuoyuna birilerini barış karşıtı göstermek istiyor.
Oysa Iğdır da durum değişik Iğdır da bir Azerbaycan kökenli Türkler var. Birde Kürt kökenli olan Türk vatandaşları var burada dengelerin iyi korunması lazım Kürtüde Azeriside kendinden çok milli menfaatlerimizi düşünmeli onun içinde dış ticaret hacmi 1,5 milyar dolar olan Ermenistan mı yoksa sadece Türkiye ile ticareti 10 milyar dolarları bulan Azerbaycan mı?
Biz Iğdırlıların ticareti değil Türkiye cumhuriyetinin ticareti temel alınmalı.
Birde bizim aydınlarımız dediğimiz bazı zavallılar sanki Ermeniler bize bağışta bulunuyormuş gibi göstermek istiyorlar Kars anlaşmasını tanıyorlar ya vay be ne güzel ya kardeşim benim sınırımı tanımayan bir adama ben sınır kapımı niye açayım bana düşmanlık etsinler diye mi?
Onlar önce bizim sınırımızı tanıyacak Karabağ dan şartsız çekilecek elbetteki sınır kapısı açılır.
Biz Iğdırlılar kapıların kapanmasına karşı değiliz açılacaksa milli menfaatlerimiz korunmalı kardeşlerimiz evlerine dönmeli daha sonra sınır kapıları açılmalı diyoruz.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: