Beş yıl önce ileri evre kalın bağırsak kanseri teşhisi konan ve karaciğerinin her iki tarafında çok sayıda metastaz bulunan Huriye Kuyucu, İzmir Medical Point Hastanesinde gerçekleştirilen iki aşamalı özel cerrahi sayesinde yeniden hayata tutundu. Huriye Kuyucu, "Ben yeniden nefes aldım, hayata tekrar sarıldım" dedi.
İzmir Medical Point Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Doç. Dr. Can Karaca ve ekibi, ileri evre kalın bağırsak kanseri tanısı alan ve aynı zamanda karaciğerinin her iki tarafında çok sayıda metastaz bulunan Huriye Kuyucu’ya uyguladıkları özel cerrahi yöntemle önemli bir başarıya imza attı. Zorlu tedavi sürecinin ardından Huriye Kuyucu, bugün tedavisinin beşinci yılını tamamen hastalıksız bir şekilde geride bıraktı.
"Halsizlik ve terleme şikayetiyle başladı"
Sadece halsizlik ve terleme şikayetiyle başlayan süreç, kısa sürede tüm aile için büyük bir sınava dönüştü. Huriye Kuyucu o günleri şöyle anlattı: "Hayatımızın en sıradan gününde kontrolden çıkıp kızımla yemeğe gitmeyi planlıyorduk. Ama sonuçlar her şeyi değiştirdi. Dünyam başıma yıkıldı. Yine de hiç vazgeçmedim. Yüzde 1 şansım bile olsa değerlendirmek istedim. Ameliyat sonrası adeta yeniden doğdum. Bugün çocuklarımın büyüdüğünü görmek benim için en büyük mutluluk."
İlk uygulamalardan biri
Doç. Dr. Can Karaca, uygulanan yöntemin tıp dünyasında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Bu yöntem, dünyada 2012’den itibaren uygulanmaya başlandı. İki aşamalı cerrahiyle, önce karaciğerin sağlıklı lobunu büyütüyor, ardından tümörlü kısmı çıkarıyoruz. Huriye Hanım’ın ameliyatı, Türkiye’deki ilk uygulamalardan biriydi. Bugün beşinci yılında hayatına hastalıksız olarak devam ediyor olması, yöntemin ne kadar etkili olduğunu gösteriyor." Dr. Karaca, bu tür ameliyatların yalnızca donanımlı merkezlerde ve deneyimli ekiplerle başarıyla yapılabileceğini vurgulayarak, "Bu yöntem geçmişte tedavi edilemez olduğu düşünülen karaciğerinin her iki tarafında metastaz bulunan hastalar için yeni bir umut sunuyor. Ancak unutulmamalı ki, bu sadece cerrahın değil; cerrahi ekibin, onkologların, yoğun bakımın, hemşirelerin yani tüm bir hastanenin ortak başarısıdır. Hastanın güveni de tedavinin en önemli parçasıdır" dedi.
"Hayata yeniden sarıldım"
Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Huriye Kuyucu, "Korkmasınlar, güvendikleri doktorlarına teslim olsunlar. Ben yeniden nefes aldım, hayata tekrar sarıldım" sözleriyle benzer süreç yaşayan hastalara umut oldu.
Yorumlar
Kalan Karakter: