İl Şube Müdürlüğünde veteriner kontrolünden geçirilen Kızıl şahinin boyun omurlarında sorun olmasından dolayı boynunu hareket ettiremediği, bu gibi vakaların Tarımsal ilaçlardan, çarpma neticesinde beyin travmasından olabilmektedir.
İlk müdahalesi yapılan Kızıl Şahin gerekli tedavisinin ardından bakıma alındı. Gözlem altına alınan Kızıl Şahinin tedaviye cevap vermemesi durumunda Kafkas Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Rehabilitasyon merkezine gönderilecektir.
Orta boylu ve geniş kanatlı Etobur bir yırtıcıdır. Bozkırlar, Yaşam alanı olarak açık alanlara, tarım alanlarına, meralara sulak alanlar ve bataklıklara yakın ormanlık alanlarda yaşarlar.
Tarla faresi, kuşlar, tavşanlar, sürüngenler, amfibiler, böcekler, kurbağalar ve toprak solucanları gibi canlılardan oluşan geniş bir besin tercihi vardır.
Genel Haber
Yayınlanma: 07 Nisan 2016 - 00:00
KOÇ KIRAN KÖYÜ YABAN HAYATINA SAHİP ÇIKIYOR
Koç Kıran Köyünde Nihat ÜNAL evinin yakınında yonca tarlasında bulduğu boynunda sorun olan, uçamayan Yavru Kızıl Şahini Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğüne teslim etti.
Genel Haber
07 Nisan 2016 - 00:00
İlginizi Çekebilir