• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
08:19
Aşura Merasimi'nde Kan Bağışı
01:24
Iğdır'da Ot Balyası Fiyatları Yükselişte: Hayvancılığın Merkezi Iğdır'da  Çiftçinin Yüzü Güldü
01:00
Teknik Direktör Çağdaş Çavuş: “Yeni Sezona En İyi Şekilde Hazırlanıyoruz”
00:45
Site Telekom’dan Vali Turan’a Ziyaret
00:44
Karakoyunlu Kaymakamı Fatih Erdoğan’a Ziyaret
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Kösedağ'dan o uygulamaya tepki
Haberler
Yayınlanma: 18 Mart 2025 - 09:11

Kösedağ'dan o uygulamaya tepki

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ; Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 2'nci maddesinde yer alan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun 20'nci maddesinde, genel kurul toplantı davetinin Odanın resmi internet sitesinde ilan edileceği şeklinde düzenlenme yapılmasına tepki göstererek; "Ülke basınına zarar verecek olan bu

Haberler
18 Mart 2025 - 09:11
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kösedağ'dan o uygulamaya tepki
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ; Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 2'nci maddesinde yer alan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun 20'nci maddesinde, genel kurul toplantı davetinin Odanın resmi internet sitesinde ilan edileceği şeklinde düzenlenme yapılmasına tepki göstererek; "Ülke basınına zarar verecek olan bu uygulamada ısrarcı olmamaları çağırısında bulunuyoruz" dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ'ın açıklaması şu şekilde:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin internet sitesinde 10 Mart 2025 tarihli ve 86 sayılı "Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" yayımlanmıştır. Kanun teklifinin 2'nci maddesine göre; 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununun 20'nci maddesinde, genel kurul toplantı davetinin Odanın resmî internet sitesinde ilan edileceği şeklinde düzenlenme yapılması düşünülmektedir. Söz konusu Kanunun, gazeteleri bağlayan 34'üncü maddesindeki, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği genel kurul toplantısının "tirajı yüz binin üzerinde olan bir gazete ile ilan edileceğine" dair hükmün, "Birlik resmi internet sitesinde ilan edilir" şeklinde değiştirilmesi teklif edilmektedir. Söz konusu Kanunun, gazeteleri bağlayan 34'üncü maddesindeki, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği genel kurul toplantısının "tirajı yüz binin üzerinde olan bir gazete ile ilan edileceğine" dair hükmün, "Birlik resmi internet sitesinde ilan edilir" şeklinde değiştirilmesi teklif edilmektedir. Bu teklifin yasalaşmaması için ülke genelindeki tüm basın kuruluşları harekete geçmiş ve Hükümet ile muhalefetin yanı sıra ilgili kurumlara çağrıda bulunarak Türk basınına zarar verecek olan bu uygulamayı geri çekmelerini istemiştir. Bu girişimlerin ardından TÜRMOB bir açıklama yaparak adetsel olarak genel kurul duyuru ilanlarının azlığına ve yayımlanma periyoduna dikkati çekmiştir. Bu zaten tarafımızdan bilinen bir konudur. Yapılan açıklamaya bakılırsa, Birlik geri adım atmak istememektedir. Tüm Türk basınının burada karşı çıktığı hususun hem iktidar hem muhalefet hem de Birlik tarafından iyi anlaşılması gerekmektedir. Burada asıl mesele; Birliğin anılan ilanlarının kaybedilmesinden daha çok Anayasayı bir kenara bırakırsak hukuk hiyerarşisinin en üstünde yer alan Kanun düzenlemesi ile Birliğin genel kurul ilanlarının kendi sitelerinde yayımlanmasının önünün açılmasıdır. Bu teklif yasalaşırsa oda, birlik, kooperatifler başta olmak üzere benzer statüdeki aklınıza gelebilecek tüm ilanların süreli yayınlarda duyurulması tehlikeye girecektir. Tekrar etmek gerekirse bizim endişemiz; her yıl yüzlerce adet benzer ilanları kaybetmektir. Başta TÜRBOM olmak üzere tüm ilgililere, ülke basına zarar verecek olan bu uygulamada ısrarcı olmamaları çağırısında bulunuyoruz."

 

İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Van'da 'torbacı' operasyonu: 42 şahsa işlem yapıldı
Van'da 'torbacı' operasyonu: 42 şahsa işlem yapıldı
Karapınar'da hububat hasadı devam ediyor
Karapınar'da hububat hasadı devam ediyor
Futbol turnuvasında kavga çıktı
Futbol turnuvasında kavga çıktı
Balıkesir'de vatandaşlar kıyı işgaline karşı eylem yaptı
Balıkesir'de vatandaşlar kıyı işgaline karşı eylem yaptı
Son Haberler
Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü, sağlıkta dönüşüm projelerini tanıttı
Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü, sağlıkta dönüşüm projelerini...
Van'da 'torbacı' operasyonu: 42 şahsa işlem yapıldı
Van'da 'torbacı' operasyonu: 42 şahsa işlem yapıldı
Aşura Merasimi'nde Kan Bağışı
Aşura Merasimi'nde Kan Bağışı
Iğdır'da Ot Balyası Fiyatları Yükselişte: Hayvancılığın Merkezi Iğdır'da  Çiftçinin Yüzü Güldü
Iğdır'da Ot Balyası Fiyatları Yükselişte: Hayvancılığın Merkezi...
Teknik Direktör Çağdaş Çavuş: “Yeni Sezona En İyi Şekilde Hazırlanıyoruz”
Teknik Direktör Çağdaş Çavuş: “Yeni Sezona En İyi Şekilde Hazırlanıyoruz”
Aydın'da orman yangını
Aydın'da orman yangını

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.