Büyük bir katılımın beklendiği ve Erbain, yani Hz Hüseyin’in şehid edilişinin kırkıncı gününe denk gelmesi münasebetiyle yoğun bir tempoda geçecek olan Şiir ve Mersiyelerle Kerbela Şiir Dinleti proğramı hüznün, sevginin, kardeşliğin, dostluğun, duygunun doruğa çıkması olarak yaşanacağı belirtildi.
Bu yıl ikincisi yapılacak olan şiir ve Mersiyelerle Kerbela Şiir Dinletisi proğramına değinen İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz “İlimizde kültürel faaliyetleri çeşitli alanlarda devam ettirmekteyiz. Fuarlardaki tanıtımlar, Nevruz gibi özellik arzeden bayramın coşkulu kutlanması, turizm haftası yemek yarışması, şiir etkinlikleri ve benzeri faaliyetlerle ilimizi tanıtmaya çalışmaktayız. 01.12.2015 Bugün akşam yine Şiir ve Mersiyelerle Kerbela Şiir Dinletileri proğramından ikincisini yapacağız. Yöremizde Erbain diye bilinen Hz Hüseyin’in şehid edilinin kırkıncı günü münasebetiyle hem anma, hem de Kerbela şiir ve mersiyeleriyle insanlarımızda Kerbela’daki aşkı, sevgiyi, dostluğu, hüznü yaşatmaya çalışmaktayız. Dünyaca şairlerinin ve Türkiye’mizden şairlerin şiir ve mersiyeleri yer almakta. Tüm Iğdır halkımızı bu güzel anma ve duyguların doruğa çıkacağı gecede buluşmak dileğiyle Iğdır Kültür merkezi salonumuzda Kerbela Şiir Dinletimize davet ediyorum. Ayrıca tüm çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen Valimiz Davut Haner'e teşekkür ederim.” Dedi.
Şiir ve Mersiyelerle Kerbela proğramı ücretsiz ve halka açık olarak yapılmakta. Iğdır’ımızın uzun kış gecesinde bu güzel kültürel hizmeti halkımıza sunan yetkililere bizde teşekkür ediyoruz.
Kültür & Sanat
Yayınlanma: 01 Aralık 2015 - 00:00
Kültür Ve Turizm Müdürü Engindeniz Şiir Ve Mersiyelerle Kerbela Proğramının İkincisini Bu Akşam Yapıyoruz Tüm Halkımız Davetlidir Dedi
Şiir ve Mersiyelerle Kerbela şiir dinletisinin ikincisi 01.12.2015 (bugün akşam) saat 19.00 da Iğdır Kültür merkezi salonunda halka açık olarak yapılacaktır.
Kültür & Sanat
01 Aralık 2015 - 00:00
İlginizi Çekebilir