Şair Şehriyar'ın hayatının anlatıldığı kısa bir belgesel gösterimiyle başlayan program daha sonra Azerbaycan evi önünde kitap takdimi ve fotoğraf sergisi ile devam etti. Daha sonra Kafkas Halk Dansları gösterisi, Elgün Guliyev Ebuzer Manafzade dinletisi ve üstat Esat Kabaklı bey’in türküleri törene damgasını vurdu. Tören Plaket takdimi ve ikramlardan sonra sona erdi.
M Hüseyin ŞEHRİYAR ebediyete intikalinin 25yılında İstanbulda anıldı
Türk Dünyasının önemli Şairlerinden Muhammed Hüseyin Şehriyar, vefatının 25. yılında özel bir programla İstanbul’da anıldı. İST-TAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneğinin hazırladığı ve İ.B.B Kültür A.Ş ve İstanbul Azerbaycan Başkonsolosluğunun desteklediği Programda, Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, Azerbaycan İstanbul Konsolosu Emma Heydarova, İST-TAD Başkanı Sefer Karakoyunlu, İst Ünv Öğr Görv. Prof Dr. Muhammed Nur Doğan, Yazar.Dr. Yusuf Gedikli, Esat Kabaklı Prof. Dr. Mustafa Erkal ve Şehriyar Kitabının yazarı Doç. Dr Esmira Fuad günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.
Yayınlanma :
22.04.2014 04:54
Güncelleme :
29.07.2025 22:55
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: