• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
10:41
CİMER’e Bu Kez Teşekkür Gitti: Dr. Özizmirliler’e Anlamlı Belge
10:35
Kaymakam Gülnar’dan Dilucu Gümrük Müdürlüğüne Ziyaret
10:33
Kaymakam Erdoğan’dan 15 Temmuz’un İlk Şehidine Vefa Ziyareti
10:25
Başkan Güneş, Aktaş Caddesi’ndeki Çalışmaları Yerinde İnceledi
10:24
İtfaiyeden Doğa Koruma Personeline Yangın Eğitimi
08:22
Iğdır’a Spor Yatırımı Müjdesi!
08:18
Iğdır'da Yaz Kurslarına Yoğun İlgi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. Maaş Bordrolarıyla Isındılar
Genel Haber
Yayınlanma: 16 Ocak 2020 - 00:00

Maaş Bordrolarıyla Isındılar

MEMURUN BORDROSUNUN ATEŞİ TÜM VİCDANLARI YAKIYOR

Genel Haber
16 Ocak 2020 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Maaş Bordrolarıyla Isındılar
               Kamu çalışanları ceplere yansımayan maaş artışlarını protesto etmek için yurt genelinde bordrolarını yaktı.
          Iğdır Kamu Sen Başkanı Ali Arslan ve memurlar Belediye önünde basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdiler ve ardından maaş bordrolar yakıldı.
        Eylem öncesinde basın açıklaması yapan Ali Arslan, zorunlu harcama kalemlerinde meydana gelen fahiş artışlara dikkat çekerek, “Yetkililer hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir. İktidar 2019’daki ilk enflasyon hedefine göre maaşlara toplam %9,2 zam yapmıştır. 2019 yılında gerçekleşen resmi enflasyon ise %11,84 olmuştur. Buna göre memur maaşları enflasyonun gerisinden gelmektedir” dedi ve yeniden değerleme oranlarına yapılan %22’lik artışa tepki gösterdi.
             Daha sonra basın açıklamasını Türk Sağlık Sen il temsilcisi Çetin Tanık okudu. Açıklamda şu görüşlere yer verildi: “3 milyon kamu görevlisi ve 2 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır.
Kamu görevlileri bugün, ağustos ayındaki toplu satış sözleşmesinden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. 
İktidar ve malum konfederasyon iş birliği ile memurlar ortalama 160 TL, emekliler ise 100 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklardır.
TÜİK’in resmi rakamlarına göre geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama %10,9; mutfak tüpü %17,6, doğalgaz %22, elektrik %18,3 zamlanmış, yoksulluk sınırı 359 TL artmışken; maaşlara %4 zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir. 
Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönüşmüştür.
Yetkililer hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir.  
İktidar 2019’daki ilk enflasyon hedefine göre maaşlara toplam %9,2 zam yapmıştır.
2019 yılında gerçekleşen resmi enflasyon ise %11,84 olmuştur.
Buna göre memur maaşları resmi rakamlara göre 2019 yılında %2,64 erimiştir.
Kaldı ki, bu oran TÜİK’in enflasyon sepetindeki, çoğunu halkın tüketmediği 418 madde 895 çeşit ürünün ortalama artışını göstermektedir.
Milletimizin tüketmek zorunda olduğu gıda, temizlik, sağlık, ulaşım, haberleşme, ısınma, kira gibi ürünlerdeki fiyat artışları ise 2019’da gerçekleştiği ilan edilen, resmi enflasyonun kat be kat üzerindedir.
Eğitim, sağlık, ulaşım gibi harcamalar enflasyonun üzerinde zamlanmıştır.
Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış, bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir.
Kırmızı etin yalnızca adı kalmıştır.
Sebze, meyve el yakmaktadır.
Elektrik ve doğalgaz zamları belimizi bükmektedir.
Ekmeğimiz bile %13,5 zamlanmıştır.
Buna rağmen memurlara 2020 yılı için %4+4, 2021 için ise %3+3 zam yapılması öngörülmüş, adeta ekonomi ile maaş zamlarının ilişkisi tamamen kesilmiştir.   
Çocuk parası, aile yardımı, doğum, ölüm yardımları, ek ödemeler, ek dersler, fazla mesai ücretleri ve tazminatlara da bir artış gelmemiştir.  
Duruma bakıldığında bu yıl da maaşların eriyeceği, alım gücünün düşeceği açıktır.
Gerçekler ortadayken, toplu sözleşme tiyatrosuyla memurlarımız, 2021 yılı sonuna kadar devreden çıkarılmıştır.
Memurların ekonomik ateşin ortasına atıldığı şu günlerde dahi malum konfederasyon memurların haklarını korumayı akıl edememekte, başını kuma gömmektedir. 
Kıymetli arkadaşlarım,
Bugün memurlarımız maaşlarını aldılar ve acı gerçekle yüzleştiler.
Biz, Türkiye Kamu-Sen olarak sürekli gerçekleri dile getiriyor, maaş zamlarının yetersiz olduğunu, verilen sözlerin tutulmadığını ifade ediyor, acil çözüm bekleyen sorunlar için bir memur paketi hazırlanmasını istiyoruz.
Malum konfederasyon ise durumdan hoşnut olacak ki, eriyen maaşlara, unutulan 3600 ek gösterge vaadine, yardımcı hizmetlilere, haksızlıkların kaynağı mülakata, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesine, gelir vergisi mağduriyetine, bayram ikramiyesine ve emekli maaşlarına dair tek bir kelime etmiyor.  
Bugün, memurlar maaşlarını aldılar.
Yani takke düştü, kel göründü.
Akla kara açığa çıktı.
Türkiye Kamu-Sen dün de meydanlardaydı; bugün de meydanlarda…
Dün ne dediyse, bugün de aynısını söylüyor.
Memurların haklarının budanmasına seyirci kalan hatta pasif tutumuyla üstü örtülü şekilde destek olan  malum konfederasyon ve yetkililer, bugün neredeler?
Bugün, hormonlu sendikalar, gerçekler karşısında saklanacak delik arıyorlar.
Bir yılda ailenin zorunlu harcamaları 359 lira artmışken, 160 lira zamma tek kelime edemeyenler  memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?
Hizmetlileri yok sayanlar, vekil ebe, hemşire, imam ve aile sağlığı elemanlarına üvey evlat muamelesi yapıp kadroya geçirmeyenler,  öğretmeni, akademisyeni, sağlık çalışanını, maliyeciyi, adliye çalışanını unutanlar,
 Postacıya, ormancıya, belediye çalışanına, diyanet çalışanına kör bakanlar,
 meklileri, ek gösterge sorunlarını, ek ödeme sorunlarını, fazla mesaileri, döner sermayeleri bir kenara bırakıp, tek bir konuyu dahi müzakere etmeden 1 ayı heba edenler bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?
 Memurlardan aldıkları yetkiyi kötüye kullananlar, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?
 Kış soğuğunun bastırdığı günlerde oduna, kömüre, doğalgaza gelen zamları bile karşılamayan maaş artışına seyirci kalan bir eli yağda, bir eli balda tatlı su sendikacıları, soğuktan donan memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?
 Elbette, sendikacılığın yüz karaları bir deliğe gizlenecek ve Türkiye Kamu-Sen’in mücadele etmesini bekleyecek.
 Hak mücadelesi kutlu bir mücadeledir.
 Biz, yalnızca memurlarımız ve emeklilerimiz için değil, gelecek nesillerimiz, beşikteki bebeklerimiz, genç kuşaklarımız için de mücadele yürütüyoruz. 
 Bu dizelerde olduğu gibi, milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkının yenmesine göz yumanlar da kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir.
Memurun bordrosunun ateşi tüm vicdanları yakacaktır.  
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kaymakam Gülnar’dan Dilucu Gümrük Müdürlüğüne Ziyaret
Kaymakam Gülnar’dan Dilucu Gümrük Müdürlüğüne Ziyaret
Kaymakam Erdoğan’dan 15 Temmuz’un İlk Şehidine Vefa Ziyareti
Kaymakam Erdoğan’dan 15 Temmuz’un İlk Şehidine Vefa Ziyareti
Başkan Güneş, Aktaş Caddesi’ndeki Çalışmaları Yerinde İnceledi
Başkan Güneş, Aktaş Caddesi’ndeki Çalışmaları Yerinde İnceledi
İtfaiyeden Doğa Koruma Personeline Yangın Eğitimi
İtfaiyeden Doğa Koruma Personeline Yangın Eğitimi
Son Haberler
Hisarcık Kutluhallar köyünde 15 yıldan beri aşure geleneği sürdürülüyor
Hisarcık Kutluhallar köyünde 15 yıldan beri aşure geleneği sürdürülüyor
Gölbaşı Belediyesi'nden Mogan Gölü'nde müsilaj temizliği ve ilaçlama
Gölbaşı Belediyesi'nden Mogan Gölü'nde müsilaj temizliği...
Tarım arazilerinde hasat sevinci
Tarım arazilerinde hasat sevinci
Denizden çıkan atıklar profesörü sinirlendirdi: "Deve kuşu gibi kafasını kuma gömüyor ama vücudu dışarıda"
Denizden çıkan atıklar profesörü sinirlendirdi: "Deve kuşu...
Karaman'da kamyona çarpan kamyonet sürücüsü araçta sıkıştı: 1 yaralı
Karaman'da kamyona çarpan kamyonet sürücüsü araçta sıkıştı:...
SERDAR ÜNSAL YÜREĞİM İREVANDA KALDI ROMANINI ALİ KEMAL AYAZA HEDİYE ETTİ
SERDAR ÜNSAL YÜREĞİM İREVANDA KALDI ROMANINI ALİ KEMAL AYAZA HEDİYE ETTİ

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.