• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
08:49
Iğdır’da Karpuzlar Tezgahlardaki Yerini Aldı: “Şeker Gibi” Ürünlere Yoğun İlgi
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan Çiğdem Basın Halkın Sesidirdedi
Genel Haber
Yayınlanma: 10 Ocak 2020 - 00:00

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan Çiğdem Basın Halkın Sesidirdedi

             Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan ÇİĞDEM, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle Memur-Sen ailesi adına siz değerli basın mensuplarımız ile  kahvaltı programımızda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz..dedi.  

Genel Haber
10 Ocak 2020 - 00:00
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan Çiğdem Basın Halkın Sesidirdedi
          Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan ÇİĞDEM, Bilgi toplumunda basın, temel insan haklarına, meslek etiğine dayanarak itibar kazanmış, demokratik iyileşmelere büyük katkıda bulunmuştur. Ülkemize özgü olarak önce ‘bayram’, sonra ‘gün’ adı altında 59 yıldır 10 Ocak’ta kutlanan ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ de, çıkış sebebi, süreci, sonucu bakımından tam da bu farkındalık ve kazanımları içeren bir mahiyete sahiptir.
            En yakın çevremizden en uzak coğrafyalara kadar eksiksiz, tarafsız, doğru haber almak, en temel insan hakkıdır. Doğru bilgi, egemenlik savaşlarının haber ve bilgi kirliliği ile daha fazla sürdürüldüğü günümüzde daha bir önem kazanır olmuştur. Basın, tam da bu noktada insanların doğru haber almasına aracılık etmesi yönüyle sosyal, kültürel, siyasal hayatımızda önemli bir işlev görmektedir.
              Günümüzde ileri bilgi teknolojileri ve internet imkânları sayesinde, en şahsi olandan en genel ve sosyal olana kadar bütün olayların anında paylaşıldığı portal ve platformlar, hayatın sıradan realitesine dönüşmüştür. Bu çağa ismini verecek derecede önem kazanan bilginin, içerik, erişim ve paylaşımı, haberin nitelik ve etkisini hiç olmadığı kadar artırmış, değiştirmiştir. Artık haber de haberci de her yerdedir.
             Aslında basını ‘dördüncü kuvvet’ olarak güçlü kılan, halkın sesi, hak ve özgürlük taleplerinin karşılanmasını isteyen geniş kitlelerin haber ve bilgi kaynağı olmasıdır. 
O nedenle, demokratikleşme, basının özgürlüğünden ve rahat çalışma şartlarından bağımsız düşünülemez olmuştur. Başka bir ifadeyle, genelde bütün özgürlüklerin özelde basın özgürlüğünün sağlanma oranı, demokratik gelişmişliğin ve olgunluğun göstergesi sayılmıştır.
Basın, küresel, bölgesel, yerel, bireysel ve toplumsal ölçekte tüm farklılık ve çeşitliliğin kendisini ifade etme imkânı bulduğu en geniş, en sağlıklı iletişim ağı, alanıdır. İletişim imkân ve araçlarının gelişen teknolojileri ile basının etkisi daha da artmıştır. Basının desteği veya alacağı tavır bir politika veya programın başarılı olup olmamasında çok etkili olmuştur, olmaktadır. O nedenle, haberi çarpıtmadan, olduğu gibi aktarmak ve öğrenmek temiz bilgi ve temiz toplum adına hayati bir meseledir.
Basın mensuplarımız, kar kış, yağmur çamur, soğuk sıcak, demeden oldukça zor şartlarda, gece gündüz fedakârca çalışarak mesleklerini icra etmektedir. Doğal afetlere maruz kalmak, kaza geçirmek, hastalanmak, yaralanmak, kaçırılmak, tutsak edilmek, işkence görmek, rehin alınmak, hatta öldürülmek gibi tehlikeleri göğüsleyerek bize doğru haber ulaştırmak için ter akıtan basın çalışanlarımız, her kademede her türlü övgü ve takdiri hak etmektedir. Sağlıklı, doğru iletişim ve demokratik gelişme adına çok şey borçlu olduğumuz basın ve basın çalışanlarımızın şeffaf, özgür, özgürlükçü, çoğulcu, katılımcı bir anlayışla çalışması, mesleğe daha fazla saygınlık ve önem kazandırmıştır, kazandıracaktır.
              Eğitim-Bir-Sen olarak, bugünün, meslek ilkelerine bağlı kalarak, toplumsal hassasiyet içinde çalışmalarını sürdüren gazetecilerin mali ve sosyal haklarının teslim edilmesine, mağduriyetlerinin giderilmesine, çalışma şartlarının iyileştirilmesine vesile olmasını temenni ediyor; vefat eden basın emekçilerine Allah’tan rahmet diliyor, bütün basın mensuplarının gününü tebrik ediyoruz. şeklinde konuştu. 
             Kahvaltı Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Iğdır Şube Başkanı Erkan ÇİĞDEM’ in  yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgi vermesi ile devam etti. Program hoş sohbetin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle birlikte son buldu. ​      Haber  Ali ŞIKTAŞ



  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Iğdır’da Karpuzlar Tezgahlardaki Yerini Aldı: “Şeker Gibi” Ürünlere Yoğun İlgi
Iğdır’da Karpuzlar Tezgahlardaki Yerini Aldı: “Şeker Gibi” Ürünlere Yoğun İlgi
Kardeş ülkeler Azerbaycan ve Türkiye'nin bilim merkezleri arasındaki ilişkiler güçleniyor
Kardeş ülkeler Azerbaycan ve Türkiye'nin bilim merkezleri arasındaki ilişkiler güçleniyor
Sağlıklı Gıdaya Erişim İçin Denetimler Artırıldı
Sağlıklı Gıdaya Erişim İçin Denetimler Artırıldı
Örnek Çiftçi Alican Açkan'ın Karpuzları Tezgahlarda!
Örnek Çiftçi Alican Açkan'ın Karpuzları Tezgahlarda!
Son Haberler
Iğdır’da Karpuzlar Tezgahlardaki Yerini Aldı: “Şeker Gibi” Ürünlere Yoğun İlgi
Iğdır’da Karpuzlar Tezgahlardaki Yerini Aldı: “Şeker Gibi” Ürünlere...
Kardeş ülkeler Azerbaycan ve Türkiye'nin bilim merkezleri arasındaki ilişkiler güçleniyor
Kardeş ülkeler Azerbaycan ve Türkiye'nin bilim merkezleri arasındaki...
Rektör Gürel’den Iğdır Belediye Başkanı Güneş’e İade-i Ziyaret
Rektör Gürel’den Iğdır Belediye Başkanı Güneş’e İade-i Ziyaret
YÜREĞİM REVANDA KALDI KİTABI VE YAZAR SERDAR ÜNSAL HAKKINDA BİR İNCELEME
YÜREĞİM REVANDA KALDI KİTABI VE YAZAR SERDAR ÜNSAL HAKKINDA BİR...
Rektör Gürel, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ndeki Devir Teslim Törenine Katıldı
Rektör Gürel, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ndeki Devir Teslim...
HAZAR KOLEJİNDEN 10 OCAK ZİYARETİ
HAZAR KOLEJİNDEN 10 OCAK ZİYARETİ

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.