• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Genel Haber
  • Kültür & Sanat
  • Gündem
  • Siyaset
  • Sağlık
  • Spor
  • Eğitim
  • Resmi İlanlar
  • Duyurular Haberler
  • Ara
SON DAKİKA:
16:22
Mehdi Şeren’den Sahte Dolar Uyarısı: “Gerçekle Yalan Aynı Karede Olabiliyor”
12:54
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Aliyev'den Rektör Gürel'e "Hayırlı Olsun" Ziyareti
11:04
Kars ve Iğdır Müftüleri Karabağ’da
00:47
Başkan Güneş’ten Rektör Gürel’e Hayırlı Olsun Ziyareti
00:45
Alagöz Heyetinden Rektör Gürel’e Hayırlı Olsun Ziyareti
00:43
MHP Heyetinden Rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Gürel’e Hayırlı Olsun Ziyareti
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Genel Haber
  3. Mhp Milletvekilleri Alican Sınır Kapısında
Genel Haber
Yayınlanma: 08 Ağustos 2014 - 05:24

Mhp Milletvekilleri Alican Sınır Kapısında

MHP MİLLETVEKİLLERİ, AZERBAYCAN DERNEKLERİ, ALİCAN SINIR KAPISINDAN ERMENİSTAN' A SESLENDİ "110 MİLYONLUK TÜRK DÜNYASI AZERBAYCAN'IN YANINDADIR”

Genel Haber
08 Ağustos 2014 - 05:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mhp Milletvekilleri Alican Sınır Kapısında
                 MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan ve MHP Genel sekreter yardımcısı Iğdır Eski Milletvekili Abbas Bozyel, MHP il başkanı Cahit Erol, MHP il genel meclis azaları Iğdır Cabbar Şıktaş, Abbas Akdan, Karakoyunlu ilçesi Caner Arslan, Tuzluca ilçesi Nevzat Ayrım, Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan evi Derneği başkanı Serdar Ünsal, Türkiye Azerbaycan Derneği Genel Başkanı Enver Türkoğlu, İST-TAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği başkanı Sefer Karakoyunlu, Iğdır Kafkas Çeçen Derneği başkanı Muharrem Çeçen, MHP eski belediye başkan adayı Gündüz Güneş, Alican sınır kapısına giderek buradan Ermenistan’a seslenerek 77 milyon Türkiye, 33 Milyon Güney Azerbaycan olmak üzere 110 Milyonluk Türk milleti Azerbaycan'ın yanındadır” dediler.

                  Milletvekilleri Karayolu ile Türkiye Ermenistan Sınır kapısı olan Alican Sınır kapısında bir Basın açıklaması düzenledi. MHP İstanbul Milletvekili ve Genel başkan yardımcısı Atilla Kaya, ”Ermeni saldırıları sonucunda cephe hattında 20’ye yakın Azerbaycan askeri hayatını kaybetmiştir. Özellikle şehit askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimize, soydaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. 20 yılı aşkındır Dağlık Karabağ ve beş şehir işgal altındadır.

                   Ermeni işgalini sadece bütün dünya seyrediyor. Bu durumdan faydalanan cesaret alan Ermeni yönetimi zaman zaman saldırganlaşarak Azerbaycan topraklarına taciz ateşi açıyor, MHP olarak, milletvekili olarak,Türk milleti olarak, Güney Azerbaycan olarak 110 Milyonluk Türk dünyası olarak Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu belirtmek isterim hatta bize telefon açan Azerbaycan’ın yanında Ermenilere karşı savaşmak için gitmek isteyen arkadaşlarımız gençlerimiz var. Azerbaycan yalnız değildir. Her zaman Azerbaycan’ın yanındayız. Ermenistan’ın bunu iyi bilmesi lazım” dedi. Daha sonra konuşan MHP Genel Sekreter yardımcısı Iğdır eski Milletvekili Abbas Bozyel, “Bize bu coğrafyada yaşama hakkı tanımak istemeyen güçler Ermenistan’ a destek vererek Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’ı ve topraklarını işgal ettirmiştir. Yine Türkiye’nin bir bölümünü içine alan Büyük Ermenistan kurma hayali içindedir. Uluslararası güç merkezleri Ermenistan’a destek veriyor. Ağrı Dağ’ını Ararat dağı olarak her yerde göstermektedirler. Iğdır’da Ermenistan’ın hedefleri içindedir. Ermenistan bunu bilisin ki Türk milleti olarak Azerbaycan’ın yanındadır. Olmaya da devam edecektir. Ermenistan saldırgan tutumundan vaz geçsin. Türk milleti tükürüğüyle Ermenileri boğar.” şeklinde konuştu. Dünya Türklüğündün Azerbaycan Türklerinin yaşadığı Iğdır’dan seslendiklerini belirten MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’da burada yaptığı konuşmada “Ermeniler aklını başına alsın. Azerbaycan’da şehit olan askerlere baş sağlığı diliyoruz. Herkes şunu iyi bilsin ki Azerbaycan’ın her zaman yanındayız. AKP iktidarı şu gördüğünüz kapıyı Eylül ayında açılmasını planlayan AKP iktidarı Ermenistan’ın yanında olsa da Biz Azerbaycan’ın yanındayız. Nerde Türk varsa ordayız onun yanındayız. Kapının açılmasına Azerbaycan’ın toprakları geri verilmeden asla müsaade etmeyiz. Doğu Türkistan’da Çin zulmüne karşı Uygur Türklerinin yanındayız. Suriye de Irakta Musul’da Kerkük’te Türkmen kardeşlerimizin yanındayız, Azerbaycan’da Dağlık Karabağ’da Türk kardeşlerimizin yanındayız. Nerde Türk varsa biz ordayız, onların sesiyiz. Kerkük’te İŞİD zülmü altında inleyen garip Türkmen kardeşlerimizin savunucusu MHP dir. Açıkça diyoruz ki Ermenistan’ın karşısında duracak Azerbaycan’ın yanında yer alacağız ve bu sınır kapısını açtırmayacağız. AKP Ermenistan’a şirin gözükmesin Hiçbir milliyetçi bu kapının açılmasına izin vermeyecektir.” dedi. Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Iğdır Azerbaycan evi Derneği başkanı Serdar Ünsal, Türkiye Azerbaycan Derneği Genel başkanı Enver Türkoğlu, İST-TAD İstanbul Türkiye Azerbaycan Derneği başkanı Sefer Karakoyunlu, Iğdır Kafkas Çeçen Derneği başkanı Muharrem Çeçen’de, ”Bizler Azerbaycan’ın yanındayız gerekirse Azerbaycan’a gidip Ermenilere karşı savaşırız. Ermenistan oyuna gelmesin. Azerbaycan 1992 yılındaki Azerbaycan değildir. Güçlü ordusu ve silahı ile Ermenistan’a gereken dersi verecek güçtedir.” dediler.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Mehdi Şeren’den Sahte Dolar Uyarısı: “Gerçekle Yalan Aynı Karede Olabiliyor”
Mehdi Şeren’den Sahte Dolar Uyarısı: “Gerçekle Yalan Aynı Karede Olabiliyor”
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Aliyev'den Rektör Gürel'e
Azerbaycan Kars Başkonsolosu Aliyev'den Rektör Gürel'e "Hayırlı Olsun" Ziyareti
Kars ve Iğdır Müftüleri Karabağ’da
Kars ve Iğdır Müftüleri Karabağ’da
Iğdır'da gece yarısı sokak kavgasında yumruklar havada uçuştu
Iğdır'da gece yarısı sokak kavgasında yumruklar havada uçuştu
Son Haberler
Mehdi Şeren’den Sahte Dolar Uyarısı: “Gerçekle Yalan Aynı Karede Olabiliyor”
Mehdi Şeren’den Sahte Dolar Uyarısı: “Gerçekle Yalan Aynı Karede...
Erzurum bu yaz "PalanEkstrem" ile coşacak
Erzurum bu yaz "PalanEkstrem" ile coşacak
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı'na hazır
Antalya Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı'na hazır
Yaşlı kadının evinden 2 kamyon çöp çıktı
Yaşlı kadının evinden 2 kamyon çöp çıktı
Eskişehir'de bayram öncesi gıda denetimleri arttırıldı
Eskişehir'de bayram öncesi gıda denetimleri arttırıldı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu Iğdıra geldi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu Iğdıra geldi

Ana Sayfa
Genel Haber
Kültür & Sanat
Gündem
Siyaset
Sağlık
Spor
Eğitim
Resmi İlanlar
Duyurular
Haberler
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Duyurular
  • Eğitim
  • Genel Haber
  • Gündem
  • Haberler
  • Kültür & Sanat
  • Resmi İlanlar
  • Sağlık
  • Siyaset
  • Spor
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.