MUGAM FIRTINASI KONSERİ YAPILDI
İzmir Azerbaycan Kültür Merkezi Derneği ile Kamu-Sen Iğdır İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Türkiye’de Azerbaycan Muğam(Segah-uzun hava) Fırtınası Iğdır kültür merkezinde yapıldı.
Yayınlanma :
23.09.2009 09:41
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


İzmir Azerbaycan Kültür Merkezi derneği başkanı Av.Cemal Mehmethanoğlu’da Türkiye’nin büyük bir kısmında Azerbaycan dernekleri vardır. Amacımız bu dernekler vasıtası ile soydaşlarımızı bir araya getirip kaynaştırmaktır. İzmir’de geçekleştirdiğimiz 2. Azerbaycan Nevruz Festivalinin Mugam Gecesine katılan Mütellim Demirov dostumuz, konserde öyle bir performans gösterdi ki, ertesi gün gecenin değerlendirmesini yaptığım yazımda, Mütellimin göstermiş olduğu performansı ancak fırtına sözüyle ifade edebilmiştim. Düzenlediğimiz Türkiye’de Muğam Geceleri programımızda yine Mütellim Arkadaşımız katılıyor. Onun konserlerini muğam fırtınası dışında başka bir adla değerlendirmek mümkün değil.İlahe İbadova ise, 2007 yılında Azerbaycan ATV kanalında Halk yıldızı yarışmasının birincisi ve 1. Azerbaycan Novruz Festivalimizin Mugam Gecesinin yıldızlarından birisi, Onu izleyince de büyük zevk alacağınızı umuyorum.”şeklinde konuştu.
Gecede Azerbaycan Akademik Opera ve Balet teatrinin solisti Mütəllim Dəmirov ve Azad Azerbaycan Tv'nin düzenlediği 2007 Halq Ulduzu yarışmasının birincisi türkücü İlahe İbadova birbirinden güzel mugam parçalar seslendirdiler. Sarı gelin ve Karabağ Türküleri herkesi duygulandırdı.
Programın sonunda konuşma yapan Azerbaycan Kars başkonsolosluğuna bağlı Iğdır bölümünde görevli konsolos yardımcısı Rafik Rüstemov,”Bu tür etkinlikleri bizleri birbirimize daha çok bağlayacaktır. Kültür ve Sanat insanlar arasında yakınlaşmayı sağlıyor.Bu muğam gecesi de iki devlet bir millet olan Türk milletini daha çok kaynaştıracaktır ”dedi.
Ardından Azerbaycan kültürüne katkılarından dolayı Caferali Taşbağ ,Ziya Zakir Acar,Zeyelabidin Makas,Cafer Alakaş,Atacan Bozyel,Yusuf Kesemen’e bir teşekkür belgesi verildi.Belgeleri MHP il başkanı Cahit Erol ,Gündüz Güneş, Süleyman Büyükdağ tarafından verildi.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: