Rektör Gürel, Iğdır Üniversitesinin küresel görünürlüğünü artırmak ve uluslararası akademik iş birliklerini geliştirmek amacıyla Azerbaycan’da yoğun temaslarda bulundu.
Rektör Gürel, ziyaretler kapsamında; Azerbaycan Diller Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamal Abdulla, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Kurbanov, Azerbaycan Milli İlimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. İsa Habibbeyli, Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov, Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elçin Babayev, Azerbaycan İlahiyat Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mirniyaz Mürselova, Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakan Yardımcısı Hasan Hasanlı ve Azerbaycan Kültür Bakanı Adil Kerimli ile oldukça verimli görüşmeler gerçekleştirdi.
Görüşmelerde; öğrenci ve akademisyen değişim programları, ortak projeler, bilimsel araştırmalar ve kültürel faaliyetler ele alındı.
Önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek iş birlikleri ve ortak projeler, hem Iğdır Üniversitesinin uluslararası akademik ağlardaki yerini güçlendirecek hem de “iki devlet, tek millet” anlayışını eğitim ve bilim alanında daha da pekiştirecek.
Rektör Gürel, resmi temaslarının yanı sıra Azerbaycan’ın bağımsızlık mücadelesinde şehit düşen kahramanların mezarlarının bulunduğu Şehitler Hiyabanı ile Azerbaycan topraklarında vatan savunması için canlarını feda eden Mehmetçiklerimizin anısını yaşatan Türk Şehitliği ve Anıtı’nı da ziyaret ederek şehitlerimizin aziz hatırasını yâd etti.
Ziyaretlerin ardından değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ekrem Gürel, Azerbaycan’da gördüğü yakın ilgi ve misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Bu ziyaret, Üniversitemizin uluslararası açılımı için atılmış çok değerli bir adımdır. Kardeş ülkemiz Azerbaycan’da gördüğümüz sıcak ilgi ve dostane yaklaşım, iki milletin sarsılmaz bağlarını bir kez daha ortaya koydu. Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerle yeni ortak projelerin, bilimsel iş birliklerinin ve akademik değişim programlarının temellerini attık. İnanıyorum ki bu süreç, Iğdır Üniversitesini yalnızca bölgesel ölçekte değil, küresel ölçekte de daha görünür ve etkin kılacaktır. Aynı zamanda bu iş birlikleri, Türkiye ile Azerbaycan’ın ortak değerlerini eğitim, bilim ve kültür alanında daha da ileriye taşıyacaktır.”
Rektör Gürel, Azerbaycan Temaslarını Tamamladı
Iğdır Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Azerbaycan Derneği (TÜRKAZDER) Genel Başkanı Prof. Dr. Ekrem Gürel, Rektörlük görevine başlamasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini kardeş ülke Azerbaycan’a yaptı.
Yayınlanma :
16.09.2025 12:31
Güncelleme :
16.09.2025 12:33


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: