Heyet ilk olarak, 20 Ocak 1990’da Azerbaycan halkının bağımsızlık uğruna verdiği destansı mücadelenin simgesi haline gelen 20 Ocak şehitlerinin ebedi istirahatgâhı Şehitler Hiyabanına karanfil bırakarak dua etti.
Ardından, Azerbaycan topraklarında kahramanca şehit düşen Mehmetçiklerimizin aziz hatırasına ithafen inşa edilen Türk Şehitliği Anıtı ziyaret edildi.
Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Ekrem Gürel, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağının ortak acılar ve sevinçlerle güçlendiğine vurgu yaparak şunları söyledi:
“20 Ocak şehitlerimiz, Azerbaycan halkının özgürlük mücadelesinin onurlu simgesidir. Türk Şehitliği’nde yatan kahraman Mehmetçiklerimiz ise Türkiye ile Azerbaycan’ın kader birliğinin en somut göstergesidir. Bizler iki devlet, tek millet anlayışıyla geçmişimizi unutmayacak, geleceğimizi de bu ruhla inşa edeceğiz.”
Yorumlar
Kalan Karakter: