Kültür sarayında düzenlenen eğitim seminerinde üyelerine seslenen Kaçar “Hükümetin hazırladığı yeni anayasa paketini destekliyoruz. Türkiye 12 Eylül askeri darbe anayasasından kurtulmalıdır” dedi.
Bugün millet iradesinin hiçe sayıldığı bir ülkede yaşıyoruz diyen Kaçar, “Bugün ülkemiz 1982 askeri darbesinin anayasası ile yönetiliyor. Bazı güçler milletin iradesi yerine kendisini koyarak bizleri yönetmeye çalışıyor.Bugünkü anayasa Millet iradesini hiçe sayan bir anayasadır.Yeni bir anayasaya ihtiyaç var Hükümetin hazırladığı anayasa taslağında memurlara siyaset hakkı yok ama toplu sözleşme hakkı var biz bunu bir adım olarak görüyor ve Anayasa paketini destekliyoruz.Biran önce yasalaşmasını istiyoruz. Referandum olursa destekleyeceğiz.” şeklinde konuştu.
Konuşmasında toplu sözleşme ve grev hakkına da değinen Sağlık Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, toplu sözleşme ve grev hakkı taleplerinin uluslararası hukukta da yerinin olduğunu belirterek, Memur-Sen Türkiye’nin modern sivil toplum yüzü olarak demokratikleşme ve çağdaşlaşma sürecine damgasını vurmuştur. Bu ülkede sivilleşme özürlü, millet iradesini hiçe sayan, sendikal mücadeleyi hukukun üstünlüğü temeline değil, üstün ve imtiyazlıların hukukunu gözetme temeline oturtan, onların çıkarlarına gönüllü payandalık edenlere karşı, milletin geleceği adına sorumluluk hissedip, sağına soluna bakmadan ‘ben varım’ diyen insanların oluşturduğu bir topluluk olarak milletin gönlünde yer ettik.” dedi.
Sağlık Sen Iğdır Temsilcisi Eray Karadağ’da yaptığı konuşmada sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü için mücadelelerinin bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğini sağlık çalışanlarının her zaman yanında olacaklarını belirtti.