FETÖ'nün darbe girişiminde savaş uçakları ile bombalanan Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı binasında ağır yaralanan ve bugün tedavi gördüğü hastanede şehit düşen 48 yaşındaki Baş komiser Bülent Yurtseven'in doğduğu Iğdır’ın Bayraktutan köyünde yas var.
Doğduğu Iğdır’ın Bayraktutan köyünde Şehit özel harekatçı Yurtseven için taziye yeri kurdular.
Şehidin hemşerileri tarafından köyün her tarafı bayraklarla süslendi.
Köye şehidin resmi ve Türk bayrakları asıldı. Iğdır valisi Ahmet Turgay Alpman, 5. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Murat Demirkıran ile Iğdır Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Kahraman Dikmen,Emniyet müdürü Yüksel Babal,şehidin taziye yerini ziyaret ederek başsağlığı dilediler.
Köy muhtarı Gündüz Yıldırım ve Şehidin köyde ikamet eden akrabaları tarafından karşılanan heyet taziye yerinde Şehit Bülent Yurtseven için okutulan Kuran i Kerim dinletisinin ardından darbe girişiminde hayatini yitiren şehitler için Fatihalar okudular.
Köy muhtarı Gündüz Yıldırım, gözyaşları içinde şehidin hayat hikayesini anlatarak “Şehidimiz ailesine şehit olmak istediğini söyleyerek “dik duracaksınız ağlamıyacaksınız” demiştir. Emekliliği dolduğu halde çocukları okuyor diye çalışmaya devam etti. ”dedi.
Ziyaret esnasında konuşan Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman; "Bu millet 15 Temmuz gecesi Bülent Yurtseven kardeşimiz gibi birçok değerli evladını kaybetti. Ancak ve ancak bu kardeşlerimiz boşuna şehit olmadılar. Bu vatan bu şehitlerin fedakârlığı sayesinde ayakta duruyor. Yaşanılanları düşününce yani bu milletin bizim, sizin vergilerinizle alınan silahlarla bizim öz evlatlarımızın şehit edilmesi alçaklığın en büyüğüdür. Allah Bülent Yurtseven kardeşimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimize rahmet eylesin. Bu kahramanları asla unutmayacak, unutturmayacağız. Onların bizlere emanet olarak bıraktıkları evlatları, aileleri ise bizim her zaman başımızın tacı olacaklar.Hain Fetöcülerde hak ettikleri cezayı alacaklardır. Kim ne yaparsa yapsın bu vatan bölünmeyecek her zaman muzaffer olacak güçlü olacak düşmanlara fırsat verilmeyecektir." şeklinde konuştu.
Vali Alpman, ziyaret çıkısında köy meydanında bulunan şehidin fotoğrafı altında toplanan bayanlara ise müsterih olun gözünüzden akan her damla yaşın bedelini hainlere devlet olarak ödeteceğiz dedi
Ziyaret başladığı gibi Kuran i kerim okunması ile sona erdi.
Genel Haber
Yayınlanma: 06 Ağustos 2016 - 00:00
ŞEHİT ÖZEL HAREKATÇI BAŞKOMİSER YURTSEVEN'İN KÖYÜNDE YAS VAR
IĞDIR PROTOKOLÜ ŞEHİT ÖZEL HAREKATÇININ TAZİYE ZİYARETİNDE
Genel Haber
06 Ağustos 2016 - 00:00
İlginizi Çekebilir