Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada Ermeniler yine hadlerini aşıyorlar .Yukarı Karabağ'da yapılan sözde seçimler, hukuka aykırıdır.Amaç hiçbir statüsü olmayan ve insanların çok az sayıda yaşadığı Yukarı Karabağ’da ,seçim yaparak buraya halkı çekmektir. Fakat bu sinsi oyun tutmayacaktır. Bu seçimi Ne Türkiye ne AB ne de bir başka ülke tanımayacaktır.Daha öncede yapılan seçim sözde kalmıştı.”dedi.
Ünsal,” Bütün dünya Kronavirüs belasıyla uğraşırken seçimleri oldu bittiye getirmek için sinsice plan yapan Ermenilerin bu hukuksuz sinsi planları kabul edilemezdir. Yukarı Karabağ’da uluslararası hukuka aykırı mevcut durumun tek yanlı olarak meşrulaştırılması çabasıdır. Bu adım, BM Güvenlik Konseyi kararları ve Avrupa Güvenlik ve İş birliği Teşkilatı ilkeleri dahil uluslararası hukukun açık ihlalidir.”şeklinde konuştu.
Yapılan bu sözde seçimin hukukla bağdaşmadığını belirten Ünsal, şunları kaydetti:” Yukarı Karabağ'daki sözde seçimler, Azerbaycan'ın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün yeni bir ihlali anlamına geliyor. Bu durumda savaş kaçınılmaz hal alıyor. Diplomatik platform olan AGİT Minsk gurubu olaya acil olarak müdahale edip Ermenilerin bu rezaletine son vermeli Azerbaycan’ı haklı bularak sulh yolu ile işgal edilen toprakları geri vermelidir.Bu seçim, gayri meşrudur. Uluslararası hukuk bakımından herhangi bir geçerliliği yoktur. Bu sözde Başkanlık seçimlerinin sonuçlarını tanımıyoruz. Tanımayacağız da işgal altındaki Dağlık Karabağ'daki sözde seçimleri herkesi protesto etmeye başta ABD ve AB olmak üzere bütün ülkeleri,Ermenistan’ı kınamaya davet ediyoruz.Ermeniler Karabağ'ın kendilerine ait olduğunu iddia ediyor bu iddia yalandan ibarettir. Bu bölgede birçok Azerbaycan’a bağlı şehri bulunuyor. Azerbaycan'ın medeniyet beşiği olarak görülen Şuşa şehri Karabağ sınırları içinde kalıyor. İşgal altındaki topraklarda yapay bir hayat olduğu için Ermeni yönetimi, burada etkinlikler düzenleyerek yeni insanlar çekmeye çalışıyor. Fakat başarılı olamayacaktır. Er geç İşgal edilen toprakları geri alacağız. Karabağ Türk Milletinin olacaktır.”
SERDAR ÜNSALKARABAĞDAKİ SÖZDE SEÇİM KABUL EDİLEMEZ
Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu Genel Başkan yardımcısı Serdar Ünsal ,Ermenistan'ın işgali altındaki Azerbaycan'ın Yukarı Karabağ bölgesinde, yapılan sözde cumhurbaşkanı ve parlamento seçimlerine tepki gösterdi.
Yayınlanma :
03.04.2020 00:00
Güncelleme :
29.07.2025 22:56


Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: