SOBA ZEHİRLENMELERİNE KARŞI UYARI
Iğdır Çevre ve Orman müdürü Taner Tazegün, soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyararak, sobaların aşırı doldurulmaması gerektiğini belirtti.
Yayınlanma :
10.12.2009 09:04
Güncelleme :
29.07.2025 22:55


Eğer bacalar standartlara uygun değilse lodoslu havalarda soba yakılmamalı, yakılması zorunlu ise gece yatarken mutlaka tam olarak söndürülmelidir. Aşırı doldurulan sobanın duman yolu daralacağı, soba içinde düzensiz ısı dağılımı nedeniyle de baca çekişi zayıflayacağı için, yakılırken aşırı doldurulmamasına dikkat edilmeli, soba borularının birbiriyle birleşme yerlerinde hava ve baca sızdırmazlığı sağlanmalı, sobanın bulunduğu yer sürekli havalandırılmalı, bacalar standartlara uygun ve yalıtımlı olmalı ve düzenli olarak temizletilmelidir"
dedi.
Kalitesiz kömürlerinde zehirlenmelere yol açtığını belirten Tazegün, En son Iğdır’da meydana gelen sobadan sızan karbonmonoksit gazından 2 kişinin zehirlenerek yaşamlarını yitirdiğini .Bu nedenle çok dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: