Sokakta sahipsiz kalan köpekleri bir bir toplayan Iğdır Belediyesi bünyesinde hizmet veren Köpek Toplama Merkezi görevlileri, gelen ihbarları da değerlendiriyor. Sokakta kalan köpekleri kurduğu bir ekip ile toplayan görevliler, daha sonra köpek toplama merkezinde kısırlaştırıyor. Kısırlaşan köpek bir hafta 10 gün dinlendirildikten sonra tekrar bulunduğu bölgeye bırakılıyor. Ancak köpek bakıma muhtaç ise toplama merkezinde koruma altına alınıyor.
Köpeğin kısırlaştırılmasını yapan görevliler, gerekli aşılarını yaptıklarını ifade ederek, “Şuanda dışarıdan yakaladığımız köpeği barınağımıza getirdik. Gerekli aşılarını yaptıktan sonra hayvan barınaktaki nakavt dönemini geçirdi. Bundan sonra kısırlaştırmaya aldık. Kısırlaştırma sürecinden sonra iyileştirip tekrar aldığımız bölgeye bırakıyoruz” diye konuştu.
Görevliler, 2 tane toplama aracımız bulunuyor. Yapılan ihbarlar neticesinde ekiplerimiz de bu şikayetler üzerine oradaki hayvanları alıp barınağımıza getiriyorlar. Onları belirli bir süre misafir ediyoruz. Bu sürede aşılarını yapıyoruz, bakıma muhtaç ise köpek barınağımızda sürekli olarak bakımını üstleniyoruz”dediler.